aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Διπλό» προοπτικής με τον Έσελινγκ, έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε η ΑΕΛ

«Διπλό» προοπτικής με τον Έσελινγκ, έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε η ΑΕΛ

Πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες από την ημέρα που ο Ολυμπιακός είχε πετύχει την τελευταία του νίκη στο πρωτάθλημα (στις 13 Ιανουαρίου απέναντι στον Ακρίτα). Τα χαμόγελα επανήλθαν μετά το χθεσινό «διπλό» στο Στάδιο «Αλφαμέγα» με αντίπαλο την ΑΕΛ.

Ένα «διπλό» ελπίδας και προοπτικής, αφού στην πρεμιέρα των πλέι άουτ εξασφαλίζει το τρίποντο και πλησιάζει τη… γραμμή του υποβιβασμού. Ο Έσελινγκ ήταν ο ήρωας των μαυροπράσινων, αφού η βολίδα -κεφαλιά του στο 75’ (μετά από κόρνερ του Καλίλι) τίναξε το πλεκτό των γηπεδούχων. Ένα γκολ που τους βοηθά να αντλήσουν δύναμη για καλύτερη πορεία και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Η ΑΕΛ έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε! Στο πρώτο ημίχρονο ήταν -επιεικώς- κάκιστη, γεγονός που εξόργισε τον Τσέντομιρ Γιανέφσκι. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Σκοπιανός τεχνικός δήλωσε μετά το ματς ότι προβληματίζεται κατά πόσο θα μείνει στους γαλαζοκίτρινους! «Είμαι απογοητευμένος. Σήμερα διαπίστωσα ότι δεν είμαστε καλοί για να είμαστε στην πρώτη εξάδα.  Αν δεν μπορώ να βελτιώσω τα πράγματα, θα πρέπει να πάρω αποφάσεις για το μέλλον μου», ανέφερε ο Γιανέφσκι τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός άξιζε να νικήσει.

Οι Τακτακαλίτες ήταν πολύ καλύτεροι στο α’ μέρος, ενώ στο β’ μέρος χρειάστηκε η συμβολή του ο Μολ (στο 47’ έκανε εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Μπεραχίνο) για να κρατήσουν το μηδέν. Η ΑΕΛ βελτιώθηκε κάπως στην επανάληψη, είχε ευκαιρίες, αλλά της έλειπε το γκολ. Ήρθε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων που, όπως είπε και ο Μάκης Σεργίδης «φανήκαμε πιο τυχεροί και σκοράραμε».  «Οι παίκτες μου κάνουν μια τεράστια προσπάθεια. Κάποιες φορές παίρνουμε αυτά που αξίζουμε, κάποτε όχι. Ο Ολυμπιακός σίγουρα αξίζει να είναι στη μεγάλη κατηγορία. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Θα παλεύουμε κάθε βδομάδα, αφού μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο», ανέφερε ο Κύπριος τεχνικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ