«Δημιουργήσαμε δικά μας σενάρια για το μέλλον του πρωταθλήματος»

Δηλώσεις από τον γενικό γραμματέα της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκη...

Σε σημαντικές τοποθετήσεις προέβη στον Super ΣΠΟΡ FM ο γενικός γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκη, σχετικά με τις αποφάσεις που θα παρθούν για το πρωτάθλημα

«Θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αγώνες, να τελειώσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο γήπεδο. Δημιουργούμε τα δικά μας σενάρια για να τελειώσουμε με τον κάθε δυνατό τρόπο, πάντα στο πλαίσιο του τι θα μας επιτρέψουν οι αρμόδιοι. Δεν έχουμε άλλη σκέψη, παρά το ότι διαβάζω διάφορα για διακοπή. Λειτουργούμε με τη σκέψη ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο κάποια στιγμή», είπε μεταξύ άλλων.

Κληθείς να γίνει πιο συγκεκριμένος με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, πρόσθεσε: «Εξαρτάται από το πότε θα ξεκινήσουμε. Εξαρτάται από το πότε θα μας επιτρέψει η κυβέρνηση. Δημιουργούμε κάποια σενάρια για το πότε θα επιτραπούν οι προπονήσεις. Η UEFA έχει δημιουργήσει κάποια σενάρια και σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε. Είναι περίπλοκα τα πράγματα, όμως πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε 2-3 βδομάδες. Εξαρτάται από τα διατάγματα. Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις».

Σχετικά με τις πιθανότητες διακοπής, απάντησε: «Δεν έχουμε τέτοιου είδους σκέψη. Δεν έχουμε σκέψη να σταματήσει οποιοδήποτε κάποιο γκρουπ, ή να σταματήσει το πρωτάθλημα».

Για τους ποδοσφαιριστές είπε: «Οι δικοί μας ποδοσφαιριστές δεν διαφέρουν σε τίποτα με τους υπόλοιπους σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι ξεχωριστοί οι δικοί μας. Δεν διαφέρουν από τον κάθε εργαζόμενο που είναι μακριά από τη χώρα του. Οι ποδοσφαιριστές είναι άλλωστε ευέλικτοι στη χώρα που θέλουν να εργαστούν. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που είναι πιο δύσκολες, όταν δεν έχουν μαζί τους την οικογένεια τους».

Για το πλάνο με τη μισθοδοσία είπε: «Η FIFA έχει κάνει κάποιες προτάσεις. Μια ομάδα εργασίας ασχολείται με αυτό το θέμα. Έχουν δημιουργήσει ορισμένες οδηγίες για να καθορίσουν ένα γενικό πλαίσιο και σε αυτό θα κινηθεί και η δική μας ομοσπονδία. Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι. Σύντομα θα το μάθετε. Κάνουμε σκέψεις, υπάρχουν επαφές και με τον ΠΑΣΠ. Όλοι θέλουμε το καλό. Δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ