Δηλαδή μας είπε ψέματα εν γνώσει του;

Ανεύθυνη στάση από τον ΚΟΑ...

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Σε μια χώρα που όλοι συνιστούν πρώτα απ’ όλα ψυχραιμία και κυρίως υπευθυνότητα από τους πολίτες αντίστοιχα θα περίμεναν και οι πολίτες από τους καθ’ ύλη αρμόδιους. Σε δύο περιπτώσεις την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού υπέπεσε σε γκάφες ολκής στην προσπάθεια του να προλάβει τα γεγονότα παραπληροφορώντας. Η πρώτη αφορούσε τα γήπεδα, τα οποία όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης θα έμεναν ανοικτά και μέσα σε 20 λεπτά ο αρμόδιος Υπουργός ξεκαθάρισε πως κλείνουν, για τον κόσμο.

Δηλαδή οι αγώνες, βάσει της τότε οδηγίας ήταν οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος του ΚΟΑ στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί τα έκανε χειρότερα λέγοντας πως γνώριζε την απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου αλλά δεν ήθελε να προκαταλάβει την απόφαση του. Δηλαδή μας είπε ψέματα εν γνώσει του; Γιατί εξ’ όσων γνωρίζουμε οι δηλώσεις στους ρεπόρτερ που περίμεναν το αποτέλεσμα της σύσκεψης του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΑ δεν ήταν υποχρεωτικές. Ακόμη και υποχρεωτικές να ήταν κανένας δεν μπορεί να λέει άλλα ντ’  άλλων. Το τι εξυπηρετούσε να πει αυτό που είπε, σε σχέση με τι ακριβώς γνώριζε και τι ίσχυσε τελικά αυτό δεν μπορεί να λέγεται σοβαρότητα από αξιωματούχους του αθλητισμού.

Αν μάλιστα υποθέσει κάποιος πως έγινε λάθος λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης τότε πως μπορεί να εξηγηθεί το νέο ατόπημα την περασμένη Παρασκευή που και πάλι μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους Υπουργούς πως τα γυμναστήρια θα έμεναν ανοικτά και μέχρι το βράδυ η απόφαση ήταν να κλείσουν. Οι δηλώσεις έγιναν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων με κάθε επισημότητα. Οπότε και εδώ υπήρξε παραπληροφόρηση. Το ερώτημα απ’ εδώ και μπρος είναι κατά πόσο ο ΚΟΑ μπορεί σε κάθε επόμενη ανακοίνωση ή δήλωση του προέδρου μπορεί να είναι φερέγγυος σε όσα λέει.

Αν η ανώτατη αθλητική αρχή μέσα σε λίγες μέρες διαψεύστηκε από την Κυβέρνηση πως θα μπορέσει να φανεί αξιόπιστη στο μέλλον; Και όλα τούτα τη στιγμή που όπως διευκρινίστηκε την πρώτη φορά υπήρξε γνώση εκ των έσω, ενώ και τις δύο φορές υπήρξε διαβούλευση με τους υπουργούς. Τελικά οι υπουργοί έδιναν λάθος πληροφορίες στον ΚΟΑ ή συνέβη κάτι άλλο; Διότι αυτές τις ημέρες όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα. Κάτι που ο ΚΟΑ διά του προέδρου του δεν το έπραξε.