aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔικηγόρος οπαδών Ομόνοιας στον «Active»: «Τρομοκρατήθηκαν λάθος άτομα»

Δικηγόρος οπαδών Ομόνοιας στον «Active»: «Τρομοκρατήθηκαν λάθος άτομα»

Στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Ατζέντα» με την Άντρη Δανιήλ, μίλησε ο δικηγόρος των τεσσάρων συλληφθέντων Ομονοιατών, Λάμπρος Πιερή. Υπενθυμίζουμε πως οι τρεις εκ των τεσσάρων αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν καθώς η ταυτοποίηση ήταν λανθασμένη.

Αρχικά, τόνισε: «Αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν κατηγορήθηκαν, έτσι ενημερωθήκαμε από την Αστυνομία. Τους συνέλαβαν γιατί σύμφωνα με ένορκη δήλωση που έγινε σε Δικαστή, ταυτοποίησαν συγκεκριμένα πρόσωπα να διαπράττουν αδικήματα περί βίας στα γήπεδα. Με ένορκη δήλωση της Αστυνομίας, τους ταυτοποίησαν από το σύστημα του ΚΟΑ. Δεν κατηγορήθηκαν επειδή δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα. Δεν έχουν οδηγηθεί στο Δικαστήριο. Δεν λειτουργεί το σύστημα της κάρτας φιλάθλου, δεν εξυπηρετεί τον σκοπό που ήθελε ο νομοθέτης και η πολιτεία να εξυπηρετήσει. Δηλαδή την πάταξη της βίας. Η βία έχει παταχθεί σε μεγάλο βαθμό γιατί ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο. Υπήρχε βία και έπρεπε να παταχθεί.

Και πρόσθεσε και τους συλληφθέντες: «Συνελήφθησαν λάθος άτομα, τρομοκρατήθηκαν, τους πήραν από τα σπίτια τους, πήραν ρούχα, τους έβαλαν χειροπέδες, τους έβαλαν σε κελί, τους απείλησαν πως θα πάνε σε αστυνομική κράτηση και μετά τους είπαν “συγγνώμη λάθος”. Έχουμε κάνει σύστημα, η πολιτεία λέει πως υπάρχει το πρόσωπο σου για να ταυτοποιείται αν κάνεις παράνομη πράξη. Δεν είναι σύστημα που να λέει πως μπήκες στο γήπεδο και δικαιούται η Αστυνομία να σε συλλάβει για να ψάξει αν έκανες κάποιο αδίκημα. Αυτό είναι καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο τρόπος που λειτουργεί η κάρτα, καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα. Η Βουλή πρέπει να ελέγχει το νόμο. Η πολιτεία πρέπει να πατάξει τη βία, και η βία δεν πατάσσεται με το να διώξεις τον κόσμο από τα γήπεδα».

Διαβάστε επίσης: Δημητρίου: «Διαπομπεύθηκαν Ομονοιάτες χωρίς λόγο»

Για το αν καταρρέει το μέτρο, απάντησε: «Απ’ ότι ενημερώθηκε έγινε το ίδιο και με φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ. Είναι ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός. Δεν είναι λάθος, λάθος κάνεις μια φορά. Πως γίνεται να ταυτοποιείς λάθος άτομο; Πόση ώρα θες να τον ταυτοποιήσεις;».

Διαβάστε επίσης: «Μπάχαλο» με τις συλλήψεις: Ελεύθεροι οι τρεις Ομονοιάτες, τίποτα εναντίον τους

Για τις επόμενες κινήσεις, τόνισε: «Θα το εξετάσουμε και να συμβουλέψουμε τους πελάτες μας. Το ένα παιδί, είναι 15 ετών που αφέθηκε ελεύθερος. Σκεφτείτε να έρθει σπίτι σας η Αστυνομία, να ψάξει, να βρει τα ρούχα της ομάδας του, να τον έχουμε σε αστυνομικό τμήμα και να τον βάζουν να κοιμηθεί σε κελί. Ας πάρουμε το ενδεχόμενο πως διέπραξε το αδίκημα. Είναι τόσο σοβαρό το ρίξιμο χάρτινου ποτηριού; Η διακοπή δύο λεπτών σε αγώνα μετά από εμφανές διαιτητικό λάθος. Είναι τόσο σοβαρό ώστε η Αστυνομία να προχωρά με αυτό τον τρόπο; Ή μπορούσε εύκολα να τον καλέσει αφού έχει τα στοιχεία του, για να μην επιστρατευτεί το τμήμα ανιχνεύσεων εγκλημάτων που δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει; Μπορούσε να πάει με τους γονείς του, να τον ενημερώσουν κτλπ. Εγώ λέω πως με αλλότριους σκοπούς που διαπράχθησαν όσα διαπράχθησαν. Και όχι για να διερευνηθεί το γεγονός. Η Αστυνομία διόγκωσε το γεγονός, που αν γινόταν στο παρελθόν χωρίς κάρτα φιλάθλου θα λέγαμε πως αναίμακτα κύλησε το ντέρμπι. Οι οπαδοί της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ έφυγαν από το γήπεδο μαζί. Χωρίς να γίνει το παραμικρό. Και έτσι πρέπει να τελειώνουν οι αγώνες. Η Αστυνομία διόγκωσε μια δίλεπτη διακοπή, ρίχθηκαν αντικείμενα που καταδικαστέα ρίχθηκαν, και επιστρατεύτηκε το τμήμα της ανίχνευσης εγκλημάτων. Δεν έχουμε άλλα εγκλήματα να εξιχνιάσουν; Στην ύπαρξη της κάρτας η οποία υποτίθεται ταυτοποεί, και συνέλαβαν λάθος άτομα».

Διαβάστε επίσης: H Απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης για τις συλλήψεις οπαδών της Ομόνοιας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ