Δίκη Μασιά – Κωνσταντίνου: Δεν παραδέχθηκαν τις κατηγορίες

Οδηγήθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας οι δύο κατηγορούμενοι. Ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 6 Μαΐου

masias konstantinou

Δεν παραδέχθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν οι Δημήτρης Μασιάς και Ανδρέας Κωνσταντίνου. Ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας και ο διαιτητής οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας για την έναρξη της δίκης. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 6η Μαΐου και μέχρι τότε οι δύο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν ελεύθεροι υπό όρους.

Τα δύο πρόσωπα αντιμετωπίζουν και κοινές κατηγορίες, ωστόσο ο Δημήτρης Μασίας, κατηγορείται για περισσότερα αδικήματα. Ο Δημήτρης Μασιάς αντιμετωπίζει συνολικά 9 κατηγορίες ενώ ο Ανδρέας Κωνσταντίνου αντιμετωπίζει 3 κατηγορίες. Συγκεκριμένα οι Μασιάς και Κωνσταντίνου αντιμετωπίζουν τις τρεις πρώτες κατηγορίες που είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση και χειραγώγηση αθλητικού αγώνα.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες, οι δύο συνωμότησαν για να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα του αγώνα Οθέλλος Αθηένου – Αγία Νάπα που θα διεξαγόταν στις 8 Φεβρουαρίου 2020 ώστε να κερδίσει η Αγία Νάπα. Κατηγορούνται επίσης ότι στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020 αυτοπροσώπως χειραγώγησαν το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα.

Οι υπόλοιπες έξι κατηγορίες βαρύνουν μόνο τον Δημήτρη Μασιά και αφορούν σε απόπειρα χειραγώγησης αθλητικού αγώνα, δωροδοκία για αλλοίωση αθλητικού αγώνα και προσφορά χρημάτων σε μέλος ποδοσφαιρικού σωματείου προς επίτευξη ευνοϊκού αποτελέσματος.

Μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Μασιάς αφορά και στο ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του αθλητικού παράγοντα και την ιδιότητα του παρόχου συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αθλητή η οποία αφορά στο γεγονός ότι ο Μασιάς, ενώ ήταν Πρόεδρος ποδοσφαιρικού συλλόγου, ήταν ταυτόχρονα μάνατζερ του παίκτη του Οθέλλου Βασίλη Παπαγεωργίου τον οποίο προσπάθησε να επηρεάσει στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο Μασιάς κατηγορείται ότι μεταξύ των ημερομηνιών 3 και 8 Φεβρουαρίου 2020, πρόσφερε το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ στον Πρόεδρο του Οθέλλου Αθηένου Βασίλη Καφατάρη ώστε η ομάδα του Οθέλλου να έχει μειωμένη απόδοση και να κερδίσει η Αγία Νάπα. Επίσης κατηγορείται ότι στις 6 Φεβρουαρίου 2020 επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ποδοσφαιριστή του Οθέλλου Αθηένου Βασίλη Παπαγεωργίου και του ζήτησε να βοηθήσει να κερδίσει τον αγώνα η Αγία Νάπα, ενώ την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και για την ημέρα του αγώνα δηλαδή στις 8/2/2020.

Πέραν τούτων, ο Δημήτρης Μασιάς κατηγορείται ότι κατά την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 ενώ ήταν Πρόεδρος της ομάδας της Αγίας Νάπας, ανέλαβε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον ποδοσφαιριστή του Οθέλλου Αθηένου Βασίλη Παπαγεωργίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ