aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Διαπιστώθηκαν παραβιάσεις, ενημερώθηκαν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια»

«Διαπιστώθηκαν παραβιάσεις, ενημερώθηκαν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια»

Σε κενό ασφάλειας το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο να μπορεί να ανακτά από τις ιστοσελίδες των ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, στοιχεία οπαδών τους, αφορούν οι παραβιάσεις που διαπίστωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτρόπου, σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της Γνωστοποίησης παραβίασης συμβάντος που της υπέβαλε ο ΑΠΟΕΛ και η Oμόνοια, καθώς και της διερεύνησης που έγινε από το Γραφείο της, η κ. Λοϊζίδου αναφέρει πως εξέδωσε και απέστειλε σήμερα στα εν λόγω σωματεία και στην ανάδοχο εταιρεία, που σχεδίασε και ανέπτυξε τα εν λόγω συστήματα, για λογαριασμό τους, εκ πρώτης όψεως Αποφάσεις.

Στις εκ πρώτης όψεως Αποφάσεις οι 3 εμπλεκόμενοι ενημερώθηκαν ότι, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και ζητήθηκαν οι θέσεις τους, πριν προχωρήσει στην έκδοση τελικών Αποφάσεων.

Οι εν λόγω παραβιάσεις αφορούν σε κενό ασφάλειας το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο να μπορεί να ανακτά από τις ιστοσελίδες των σωματείων, στοιχεία οπαδών τους (ονοματεπώνυμο, αρ. Κάρτας Φιλάθλου και αρ. Δελτίου Ταυτότητας), οι οποίοι είχαν αγορασμένα εισιτήρια, κατά τον ουσιώδη χρόνο της παραβίασης. Ως εκ τούτου, αναφέρει η Επίτροπος, καταχωρώντας τα δύο τελευταία στοιχεία στην ιστοσελίδα του ΚΟΑ, το μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, μπορούσε να δει και να κατεβάσει τις Κάρτες Φιλάθλου των επηρεαζόμενων οπαδών.

Η κ. Λοϊζίδου δηλώνει ότι αναμένεται όπως τα σωματεία και η ανάδοχος εταιρεία υποβάλουν τις θέσεις τους για τα πιο πάνω εντός καθορισμένης προθεσμίας, έτσι ώστε να προχωρήσει στην έκδοση τελικών Αποφάσεων.

Παρόλο που διαπιστώθηκε, μετά από σχετικό έλεγχο και γραπτή αναφορά του ΚΟΑ προς το Γραφείο της, ότι το σύστημα του ΚΟΑ που αφορά στην Κάρτα Φιλάθλου δεν είχε παραβιαστεί, η κ. Λοϊζίδου εισηγήθηκε και έγινε αποδεκτό όπως εφαρμοστεί ασφαλιστική δικλίδα, ώστε η πρόσβαση και δυνατότητα λήψης της Κάρτας Φιλάθλου από τον κάτοχο της, ενισχυθεί περαιτέρω με την αποστολή και χρήση μοναδικού κωδικού ασφαλείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ