aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΒ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔιαιτητές: «Τα όποια λάθη δεν πρέπει να εξαργυρώνονται με βία»

Διαιτητές: «Τα όποια λάθη δεν πρέπει να εξαργυρώνονται με βία»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου, με αφορμή τα φαινόμενα έξαρσης βίας, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό διαιτητών από οπαδούς του Εθνικού στο παιχνίδι με τον Αχυρώνα Ονήσιλο:

«Με μεγάλη μας λύπη, παρατηρούμε τάσεις αλλά και φαινόμενα έξαρσης βίας, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, που αφορά όλα τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Σε αυτό συμβάλει και η δημόσια έντονη αμφισβήτηση της Διαιτησίας από διάφορους οργανωμένους φορείς.

Η Διαιτησία, ως ένας από τους βασικούς συντελεστές στην διεκπεραίωση των πρωταθλημάτων, έχει και αυτή την δική της ευθύνη σε όσα διαδραματίζονται. Η μηδενιστική όμως τάση σε βάρος της Διαιτησίας στην ολότητά της δεν συμβάλλει στη βελτίωση της, αλλά απεναντίας συνηγορεί περισσότερο στην αύξηση της δυσπιστίας σε βάρος της.

Αυτό που επιβάλλεται και ήταν πάγια θέση του Σ.Δ.Κ., είναι η αναζήτηση ορθών διαδικασιών για αναβάθμιση της Διαιτησίας με άμεσα αρμόδια την διοργανώτρια Ομοσπονδία, με την αμέριστη συμπαράσταση του Σ.Δ.Κ., ως τον νόμιμα αναγνωρισμένο Σύνδεσμο και μέλος της ΚΟΠ, ο οποίος έχει ως πρώτο μέλημα του την στήριξη και διαφύλαξη του κύρους της Διαιτησίας. Ευθύνη για εκτόνωση της Βίας έχουν και οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι φορείς όπως, ο ΠΑΣΠ, ο Σύνδεσμος Προπονητών, τα Σωματεία κλπ, για δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που συμβάλλουν στην εκτόνωση της Βίας, ώστε η Διαιτησία με ορθολογιστική διαχείριση της να δίνει υπό τις περιστάσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο κάθε διαγωνιζόμενο Σωματείο.

Η Ασφάλεια και η υγεία κάθε διαγωνιζόμενου πρέπει να είναι προτεραιότητα για κάθε φορέα και Σύνδεσμο. Τα όποια αγωνιστικά λάθη δεν πρέπει να εξαργυρώνονται με βία, αλλά με απαίτηση να αφεθεί η Διαιτησία απερίσπαστη, μακριά από εξαρτήσεις για να επιτελέσει το έργο της.

Η ευθύνη των Διαιτητών είναι τεράστια. Οι γνώσεις των κανονισμών, η ορθή εκγύμναση και γενικά η διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, είναι στοιχεία που καθιστούν ικανούς τους Διαιτητές να διευθύνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες με επιτυχία, χωρίς τις όποιες εξαρτήσεις.

Η σύμπνοια από μέρους της ολομέλειας των Διαιτητών, η αγαστή σχέση και η ενότητα, κάτω από την ομπρέλα του Σ.Δ.Κ., θα φέρει την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό και την αποδοχή, με καλύτερα αγωνιστικά αποτελέσματα στην Διαιτησία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ