Διαφωνίες προέδρων μέσω viber, σφίγγουν τα λουριά για τους μισθούς

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν… παρηγοριά τις δύσκολες μέρες της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η απαγόρευση συνάξεων που (ορθά) επέβαλε η Κυβέρνηση και ο περιορισμός στο σπίτι δεν έχει αφήσει άλλη επιλογή από την επικοινωνία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή τη μέθοδο, και συγκεκριμένα με ομαδικό γκρουπ στο viber, χρησιμοποιούν και οι πρόεδροι των κυπριακών ομάδων για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να βρουν λύσεις στα σημαντικά (όσο σημαντικά μπορεί να τα θεωρήσει κανείς εν μέσω της φονικής πανδημίας που σαρώνει στο πέρασμά της παγκοσμίως) ζητήματα που απασχολούν το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται το οικονομικό, συνέπεια της αναστολής των πρωταθλημάτων λόγω του κορωνοϊού. Η συζήτηση επικεντρώνεται, όπως και διεθνώς, στις περικοπές στους μισθούς των ποδοσφαιριστών λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων, ώστε να πάρουν οικονομική ανάσα τα σωματεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης ανάμεσα στους πρόεδρους των σωματείων, καθώς ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις. Από κλιμακωτή μείωση μισθών ανάλογα με το ύψος του συμβολαίου, μέχρι και μη καταβολή τους για έναν ή δύο μήνες, το διάστημα δηλαδή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να μην επηρεαστούν οι μισθοί παικτών που αμείβονται με λιγότερα από πέντε χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Οι επαφές συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά με σκοπό να υπάρχει κοινή πρόταση στον ΠΑΣΠ και τον Σύνδεσμο Προπονητών, η οποία θα τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη τηλεδιάσκεψη. Άλλωστε, αυτή ήταν η κατάληξη της πρώτης τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στην ΚΟΠ, τα σωματεία, τον σύνδεσμο ποδοσφαιριστών και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΠ: «Οι μισές ομάδες δεν πλήρωσαν τους παίκτες τoν Φεβρουάριο»

Πάντως, φαίνεται να σφίγγουν τα λουριά, καθώς μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες η μία μετά την άλλη ανακοινώνουν μειώσεις μισθών. Ο ΠΑΣΠ με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τρίτης τονίζει ότι το 50% των ομάδων Α’ Κατηγορίας και το 69% της Β’ Κατηγορίας οφείλουν τους μισθούς Φεβρουαρίου στους ποδοσφαιριστές και τις καλεί να καταβάλουν τα δεδουλευμένα.

Το όλο θέμα θ’ απασχολήσει και την UEFA στη νέα τηλεδιάσκεψη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας με τις 55 Ομοσπονδίες μέλη της, στην παρουσία της FIFPro.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ