aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔιαφωνία Ομόνοιας-Κατσαντώνη για το ποσό της αποζημίωσης στον Active

Διαφωνία Ομόνοιας-Κατσαντώνη για το ποσό της αποζημίωσης στον Active

Στο ραδιόφωνο του ACTIVE (107.4 & 102.5) μίλησαν οι δικηγόροι της Ομόνοιας (Γιώργος Χριστοφίδης) και του Κατσαντώνη (Λοΐζος Χατζηδημητρίου), μετά την απόφαση του εφετείου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί ως άνεργος στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια να διεκδικήσει αποζημίωση για ανάπτυξη του ποδοσφαιριστή.

Και οι δύο πλευρές δήλωσαν δικαιωμένες για την απόφαση του εφετείου, συμφώνησαν ότι η Ομόνοια δικαιούται αποζημίωση μόλις υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο ο ποδοσφαιριστής, εντούτοις διαφώνησαν στο ποσό. Η πλευρά της Ομόνοιας αναφέρει ότι πρόκειται για περίπου 250-320 χιλιάδες ευρώ, ενώ η πλευρά του ποδοσφαιριστή ανέφερε ότι είναι ένα ποσό 39 χιλιάδων ευρώ το οποίο μάλιστα θα μοιραστεί στις τρεις ακαδημίες που θήτευσε ο ποδοσφαιριστής από την ηλικία των 12 ετών μέχρι τα 18.

Οι δηλώσεις του κ. Χριστοφίδη

«Στη σελίδα 10 της Ομόνοιας δηλώνεται ότι η έφεση έχει επιτύχει. Η άλλη πλευρά φαντάζομαι νιώθει ικανοποίηση γιατί δεν μπορούσε να εξαναγκαστεί ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει στην Ομόνοια με βάση το προτεινόμενο συμβόλαιο που είναι το αποτέλεσμα της έφεσης που έγινε. Το επόμενο βήμα είναι να διεκδικήσει και να λάβει την αποζημίωση η Ομόνοια που δικαιούται με βάση τους κανονισμούς της ΚΟΠ και σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από το σωματείο… τότε θα το καθορίσει εκ νέου η επιτροπή επίλυσης διαφορών.

Δεν αλλάζει το δεδομένο αυτό ούτε το γεγονός ότι θα εγγραφεί ως ερασιτέχνης ο ποδοσφαιριστής. Το σωματείο Ομόνοια δικαιούται αποζημίωση για την ανατροφή του ποδοσφαιριστή. Το θέμα είναι το ύψος της αποζημίωσης. Υπολογίζεται το ποσό που έχει προταθεί ως μηνιαίος μισθός, πολλαπλασιάζεται με τους μισθούς που θα λάμβανε για ένα χρόνο, δηλαδή αν λάμβανε 10 χιλιάδες τον χρόνο θα πολλαπλασιαζόταν στην ηλικία του ποδοσφαιριστή. Στην περίπτωση του Κατσαντώνη θα ήταν 10.000Χ15=150.000 ευρώ. Αυτό το λέω ως παράδειγμα, το ποσό που πρότεινε η Ομόνοια είναι πολύ μεγαλύτερο, είναι από 250-320 χιλιάδες ευρώ».

Η άλλη πλευρά έχει δικαίωμα να πάει στο CAS: «Αφού δηλώνουν δικαιωμένοι γιατί να πάνε στο CAS; Για την ΚΟΠ δεν είναι εφετείο το CAS, και κατά τη δική μου προσωπική άποψη δεν υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στο CAS».

Διαβάστε επίσης: Aνάρτηση Κατσαντώνη στον απόηχο της απόφασης του εφετείου

Οι δηλώσεις του κ. Χατζηδημητρίου

Για ποιο πράγμα δηλώνει ικανοποιημένη η Ομόνοια; Ουδέποτε η Ομόνοια είχε χάσει το δικαίωμα η Ομόνοια να διεκδικήσει αποζημίωση όταν ο ποδοσφαιριστής υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο. Η θέση του Κατσαντώνη εξ αρχής ήταν ότι δεν έχει δικαίωμα η Ομόνοια να εξαναγκάσει τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή να υπογράψει συμβόλαιο. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί αναγνωρίστηκε το δικαίωμα του ποδοσφαιριστή να εγγραφεί εκεί που θέλει. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι άλλο, αφού ο ποδοσφαιριστής πήρε αυτό που ήθελε. Στο CAS θα πηγαίναμε αν η απόφαση του εφετείου ήταν ότι ο Αντώνης Κατσαντώνης εξαναγκάζεται να παίξει στην Ομόνοια. Όταν με το καλό ο παίκτης υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο η Ομόνοια θα πάρει αποζημίωση. Ο ποδοσφαιριστής δικαιούται μέχρι τα 22 να αγωνίζεται ως ερασιτέχνης. Για το ποσό της αποζημίωσης διαφωνώ με το φίλο Γιώργο. Όταν υπογραφεί το πρώτο συμβόλαιο βρίσκεις τις συνολικές αποδοχές από το πρώτο επαγγελματικό, αν δηλαδή είναι 1000 ευρώ για ένα χρόνο το ποσό είναι τρεις χιλιάδες. Και κάνεις 13 (σ.σ. παρανομαστής) επί τρεις χιλιάδες, δηλαδή 39 χιλιάδες ευρώ και το ποσό αυτό πρέπει να διαμοιραστεί σε όλες τις ακαδημίες που ήταν ο παίκτης από την ηλικία των 12 ετών μέχρι τα 18. Ήταν σε τρεις ακαδημίες, η Ομόνοια είχε τον ποδοσφαιριστή μόνο δύο χρόνια, άρα το ποσό θα είναι πολύ μικρότερο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ