aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΔιαδρομή «κόλαση-παράδεισος» για τον ΑΠΟΕΛ στο «Αμμόχωστος» (vid & pics)

Διαδρομή «κόλαση-παράδεισος» για τον ΑΠΟΕΛ στο «Αμμόχωστος» (vid & pics)

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε την διαδρομή παράδεισος-κόλαση στο «Άμμόχωστος», αλλά δεν «κάηκε» στο τέλος αφού ο Νούνο Μοράις ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι στο 90’ μετά την καθαρή ανατροπή του Νατέλ από τον Σερφά.

Ο Βραζιλιάνος στο 90+4 διαμόρωσε το τελικό 2-4 για τους γαλαζοκίτρινους που της Αλκής σ’ ένα παιχνίδι με ένταση και διακύμανση του σκορ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελικό σφύριγμα και βρήκε την ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι να κερδίζει πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Τάαμαρι (45+1) και Ρέζα (48’ απευθείας εκτέλεση φάουλ). Μία προδιαγραφόμενη εύκολη νίκη για τον ΑΠΟΕΛ μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των γαλαζοκιτρίνων με τον Ρέζα στο 48’ εξελίχθηκε σε «μαρτύριο».

Η Αλκή με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισε 2-2 τον ΑΠΟΕΛ εκμεταλλευόμενη την υπεροχή της στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, αλλά και τα τραγικά λάθη στην άμυνα των γαλαζοκιτρίνων με αποκορύφωμα την ασυνεννοησία των Ρόμο-Μερκή στη φάση επίτευξης του δεύτερου τέρματος με τον Μπελαμεϊρί στο 77’. Η «Αθάνατη» είχε μειώσει σε 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σταύρου στο 56’.

Ήταν η πρώτη νίκη του ΑΠΟΕΛ με τον Πάολο Τραμετσάνι στον πάγκο του με την οποία οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν τους 13 βαθμούς σε έξι αγώνες και πλέον σκέφτοναι το ντέρμπι αιωνίων της ερχόμενης Τετάρτης με την Ομόνοια.

Η μαχητική Αλκή έβαλε πολύ δύσκολα στον ΑΠΟΕΛ και δικαίως οι παίκτες του Κώστα Σακκά (αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος του ματς), αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν από 0-2 σε 2-2, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν και έμειναν στους τέσσερις βαθμούς.

Αλκή (Κώστας Σακκάς): Παναγή, Χαραλάμπους, Χριστοφή, Σερφά, Φλόρες, Γκαντάτσια, Σπόλιαριτς, Ακόστα, Σταύρου, Μπελαμεϊρί, Κοέλιο (78′ Βασιλείου)

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Ρόμο, Βούρος, Καζού, Καρλάο, Μερκής, Μοράις, Αρτυματάς (76′ Ντε Βινσέντι), Σόουζα (81′ Ντελατόρε), Τάαμαρι, Ζαχίντ (61′ Νατέλ), Ρέζα

Σκόρερ: 56′ Σταύρου (πέναλτι), 77′ Μπελαμεϊρί 45+1 Τάαμαρι, 48′ Ρέζα, 90′ Μοράις (πέναλτι), 90+4 Νατέλ

Κίτρινες: Σταύρου, Παναγή / Καρλάο, Μερκής, Ντελατόρε

Αποβολές:

Στάδιο: «Αμμόχωστος Επιστροφή»

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Α’ Βοηθός: Γιώργος Σάββα

Β’ Βοηθός: Χαράλαμπος Ξενοφώντος

4ος: Ιωάννης Κάττου

Παρατηρητής: Ανδρέας Γεωργίου

Το live της αναμέτρησης

_______________________________________________________________________________________________


_______________________________________________________________________________________________

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ