aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν ιδρώνει το αφτί με τα πρόστιμα

Δεν ιδρώνει το αφτί με τα πρόστιμα

Καρφάκι δεν καιγόταν σε κάποιες ομάδες εάν κατά την έναρξη των αγώνων τους δεν βρίσκονταν στην ενδεκάδα δύο ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένοι ως παίκτες στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Δεν ίδρωσε το αφτάκι τους. Όχι μόνο αδιαφόρησαν για την παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022, αλλά το έπραξαν, κάποιες εξ αυτών, αρκετές φορές!

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η Πάφος FC. Στη λήξασα σεζόν, κατά την οποία εξασφάλισε για πρώτη φορά συμμετοχή στο α’ γκρουπ, διεκδικώντας μάλιστα ευρωπαϊκό εισιτήριο, χρησιμοποίησε σε ολόκληρο τον μαραθώνιο μόλις 3 Κύπριους. Ο αριθμός θα ήταν μικρότερος εάν ο Αρτούρ Ρούντκο ήταν διαθέσιμος σε όλα τα ματς. Βλέπετε, δεν θα χρειαζόταν να επιστρατευτεί ο Ευγένιος Πέτρου σε 4 παιχνίδια για να υπερασπίσει την εστία. Ο Γεράσιμος Φυλακτού που έγραψε καρέ συμμετοχών, μόλις 1 εξ αυτών βρισκόταν στο αρχικό σχήμα. Ο μοναδικός διασωθέντας ήταν ο Αλεξάνδρος Μιχαήλ με 7 αγώνες (6 βασικός).

Στο δεύτερο σκαλοπάτι συναντούμε τον Άρη και την ΑΕΚ με 7 συνολικά Κύπριους ποδοσφαιριστές. Δεν χρειάζονται επομένως να γραφτούν πολλά ώστε να αντιληφθείτε ότι αποτέλεσαν με τη σειρά τους τακτικοί θαμώνες του αθλητικού δικαστή της ΚΟΠ. Το θέμα, ασφαλώς, δεν είναι το οικονομικό ή εν τέλει το συνολικό ποσό που κλήθηκαν να πληρώσουν οι 12 ομάδες που συγκροτούσαν το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι ο χώρος και ο χρόνος που δίνεται στους γηγενείς ποδοσφαιριστές ώστε να έχουν ενεργό ρόλο στο σύνολο που αγωνίζονται και όχι να βρίσκονται για να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό, με βάση τους κανόνες του μαραθωνίου. Έχει πολύ μεγάλη σημασία σχετικά με την πρόοδό τους, να νιώσουν σημαντικοί εκεί που αγωνίζονται και όχι να διαπιστώνουν ότι οι ώρες και η προσπάθεια στις προπονήσεις πάει σχεδόν τζάμπα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ