aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν γίναμε Πρέμιερ Λιγκ στην Κύπρο...

Δεν γίναμε Πρέμιερ Λιγκ στην Κύπρο…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Όσοι, μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, ισχυρίζονται πως έχουμε κάνει το δικό μας πρωτάθλημα Πρέμιερ Λιγκ αν ξανακοιτάξουν το βαθμολογικό πίνακα και τα αποτελέσματα στην Αγγλία, είμαι βέβαιος πως θα ανασκευάσουν τους ισχυρισμούς τους. Πως συνέβη και ηττήθηκαν οι πέντε πρώτοι στην Κύπρο τη 18η αγωνιστική είναι αλήθεια πως δεν εξηγείται. Είναι σύμπτωση. Ούτε Πρέμιερ Λιγκ γίναμε, ούτε βρήκαμε κάτι που είχαμε χάσει.

Εξετάζοντας τα πρωταθλήματα την τελευταία 20ετία είχαμε σε αρκετές περιπτώσεις, τρεις και τέσσερεις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο, ειδικά τέτοια περίοδο (19η αγωνιστική). Η διαφορά της φετινής σεζόν πιθανό να έχει μεγάλη σχέση με το γεγονός ότι οι ομάδες είναι λιγότερες ως εκ τούτου, οι μικροί δεν κάνουν σκόντο να διαλέγουν παιχνίδια και οι μεγάλοι δεν μπορούν να κάνουν εκτεταμένες αλλαγές χωρίς να έχουν κόστος.

Το σίγουρο είναι πως καμιά από τις υποψήφιες πρωταθλήτριες δεν υπερέχει από τις άλλες. Χάνουν εύκολα βαθμούς και κυρίως εκτός έδρας. Μεγάλη μερίδα ειδικών και μη, του ποδοσφαίρου πιστεύει πως η Ανόρθωση για παράδειγμα δυσκολεύεται εκτός έδρας. Πρόκειται για μισή αλήθεια. Με εξαίρεση την Ομόνοια που κέρδισε παραπάνω από τα μισά παιχνίδια της μακριά από το ΓΣΠ, η οποία όμως θα κληθεί να αντιμετωπίσει ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, όλες οι υπόλοιπες έχουν λιγότερο από 50% ποσοστό επιτυχίας εκτός έδρας.

Η Ανόρθωση μετρά μόλις τέσσερεις νίκες μακριά από το Αντώνης Παπαδόπουλος σε δέκα αγώνες. Η Ομόνοια πέντε, σε εννέα αγώνες, ο ΑΠΟΕΛ μόλις τρεις σε 10 αγώνες το ίδιο και ο Απόλλωνας όμως σε οκτώ αγώνες. Δηλαδή όταν φεύγουν από την έδρα τους οι πιθανότητες να μην κερδίσουν είναι περισσότερες από τις πιθανότητες επιτυχίας. Αυτό ίσως κάτι να λέει. Και για τις αδυναμίες που εμφανίζουν μακριά από το «άντρο» τους αλλά και για την αυτοπεποίθηση που αισθάνονται όσες αγωνίζονται στην έδρα τους.

Βέβαια, όλα τα πιο πάνω κάποιες μπορεί να διερωτηθεί πως δεν μπορεί να έχουν σχέση με τις ήττες της Ομόνοιας και του Απόλλωνα. Άμεσα ναι! Έμμεσα ωστόσο, καταλαβαίνουμε πως οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες όσο τις κάνει η ιστορία και οι τίτλοι που κουβαλούν οι πρωτοπόροι και προφανώς αυτές οι μεταξύ τους μικροδιαφορές αφήνουν ανοικτή την πόρτα του τίτλου σε όποια ομάδα εμφανιστεί περισσότερο έτοιμη και ίσως πιο τυχεροί στα πλέϊ οφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ