aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν είναι όλοι οι διαιτητές λαμόγια!

Δεν είναι όλοι οι διαιτητές λαμόγια!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Σημειώνουμε την ημερομηνία: 11η Δεκεμβρίου 2020. Ημέρα του Τανγκό, Ημέρα της Δημοκρατίας στην Μπουρκίνα Φάσο και Ημέρα κατά την οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο το VAR! Η τεχνολογία μπαίνει -επιτέλους- και στο κυπριακό ποδόσφαιρο με στόχο (όπως έλεγαν οι ειδικοί μόλις πρωτοεφαρμόστηκε) «οι σωστές αποφάσεις των διαιτητών να αγγίξουν το 99% επιτυχίας»! Γι’ αυτό το τελευταίο, το ποσοστό του 99% δηλαδή, κρατήστε μια πισινή, αλλά και πάλι έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε. Χωρίς ίχνος υπερβολής.

Μια ζωή σ’ αυτόν τον τόπο, στον χώρο του λαοφιλέστερου αθλήματος, η διαιτησία ήταν «γάγγραινα». Αναζητήστε παππούδες που έζησαν το ποδόσφαιρό μας, ακόμη και στο ξεκίνημά του και θα διαπιστώσετε ότι η διαιτησία ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι. «Γιατί πέσατε κατηγορία;». «Οι σκοτεινές δυνάμεις κι η διαιτησία»! Και «γιατί δεν πήρατε το πρωτάθλημα;». «Δεν φτάνει που συμμάχησαν όλοι οι άλλοι, μας έσφαζε και η διαιτησία». Βλέπω μπροστά μου δεκάδες παίκτες, παράγοντες, οπαδούς, να παρελαύνουν και να λένε τα ίδια και τα ίδια. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι πολλοί απ’ αυτούς έχουν δίκαιο… Διότι η διαιτησία δεν ήταν ποτέ αντικειμενική κι οι λειτουργοί της (τρόπος του λέγειν) εκτόξευαν την προκατάληψη και γιγάντωναν την γκρίνια.

Από σήμερα θα έχουμε VAR! Στόχος του συστήματος είναι να «διορθώνονται» τα εξόφθαλμα διαιτητικά λάθη. Τα μηχανήματα και οι εικόνες θα βοηθήσουν το έργο των διαιτητών. Θα βλέπουμε όλοι τα στιγμιότυπα και την «παγωμένη» εικόνα. Το οφσάιντ, την μπάλα στο χέρι, την επαφή στο πέναλτι. Με λίγη καλή θέληση, ξημερώνουν καλύτερες μέρες. Πιστέψτε το! Δεν είναι όλοι οι διαιτητές λαμόγια!

Αλλάξτε νοοτροπία. Από σήμερα θα υπάρχει έλεγχος, τριπλοτσεκαρισμένος. Πόσα να ξεφύγουν; Λέγεται, διεθνώς, ότι με το VAR έχουμε ακρίβεια στις αποφάσεις στο 99%! Κι, επίσης, 8,8% μείωση των φάουλ, μείωση στις κίτρινες 14,7%, μείωση στις κόκκινες 6,4%, μείωση 19,3% στις διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές και μείωση 43% στις θεατρικές πτώσεις για να πάρουν πέναλτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ