Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι ο γάδαρος ΔΕΝ πετάει, έτσι;

Οι μάσκες συνεχίζουν να πέφτουν, πολλοί μένουν εκτεθειμένοι και γίνονται και ρεζίλι...

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Νέα Σαλαμίνα, από πολλούς θεωρείται πως παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια και στις πιέσεις που ασκούνται από τις ομάδες του β’ γκρουπ προς την ΚΟΠ και την Κυβέρνηση για να διακοπεί το πρωτάθλημα. Και μιλάμε για ομάδα στην οποία τη δεδομένη στιγμή, ο συνδικαλισμός έπρεπε να ρέει πιο έντονα από ποτέ άλλοτε στο DNA της. Η Σαλαμίνα, πέρασε από πολύ πιο άσχημες και τραγικές οικονομικές καταστάσεις στο παρελθόν και απέφυγε στο… τσακ το λουκέτο. Στάθηκε στα πόδια της, δυνάμωσε ξανά και 1000 μπράβο της. Και γι’ αυτό οι παράγοντές της με κάθε ευκαιρία το υπερηφανεύονται μέχρι σήμερα. Μάλιστα, αποθεώθηκε πλειστάκις από συγκεκριμένα ΜΜΕ και φέτος και στο παρελθόν.

Από ΜΜΕ και δημοσιογράφους που διαχρονικά πρόβαλαν τις θετικές προσπάθειες του σωματείου, αφιλοκερδώς και σπαταλώντας δεκάδες ώρες ελεύθερου χρόνου από τότε που επέστρεψε από τη Β’ Κατηγορία και παρέμεινε στα «σαλόνια», σταθεροποιήθηκε και δυνάμωσε. Άρα και τώρα, άμα θέλει μπορεί να βρει τις λύσεις και να ταχθεί και αυτή υπέρ της επανέναρξης και ας επιβιώσει με μικρότερο προϋπολογισμό στο μέλλον.

Όπως η Νέα Σαλαμίνα και οι υπόλοιπες ομάδες του β’ γκρουπ, λοιπόν, υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους εκμεταλλευόμενες την κρίση που δημιούργησε η πανδημία, έτσι και ο ΠΑΣΠ είναι υποχρεωμένος να προστατέψει αυτούς τους οποίους εκπροσωπεί και εμείς ως αθλητικοί συντάκτες δικαιούμαστε να επιδιώκουμε να υπερασπιστούμε τη θέση μας και να ζητάμε την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Όχι επειδή πεθυμήσαμε απλώς τη… μυρωδιά της μπάλας, αλλά το κάνουμε (αφού το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι ειδικοί), ώστε να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους πάρα πολλοί συνάδελφοι, οι οποίοι εδώ και δύο μήνες δεν έχουν εισοδήματα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να μειωθεί επιπλέον ο ήδη πενιχρός μισθός όσων παρέμειναν στον χώρο και με τον οποίο αμείβεται οι πλειοψηφία των ρεπόρτερ στο σινάφι μας.

Εν αντιθέσει με συγκεκριμένες ιστοσελίδες οι οποίες ακολουθούν μία συγκεκριμένη γραμμή γεμάτη από… σάλια, ώστε να μην επαναρχίσει το πρωτάθλημα και «συνάδελφους» οι οποίοι από πάντα ευλογούσαν τα γένια τους για αστείους λόγους και έβλεπαν αφ’ υψηλού όλους τους υπόλοιπους.

Πέραν αυτών, οι τελευταίες εξελίξεις με τους παίκτες όλων των ομάδων να επιθυμούν να παίξουν μπάλα και να το δηλώνουν επίσημα μιας και το επιτρέπει η κατάσταση με τον κορωνοϊό και οι ειδικοί, συν η επιστολή 16 παικτών προς το Δ.Σ. της Σαλαμίνας, επιβεβαιώνουν κατά κάποιο τρόπο, δύο πράγματα:

1) Αυτό το οποίο είχε γράψει η ιστοσελίδα μας από τις 2 Απριλίου (!) και έκανε αναφορά ότι «Χάλασαν ήδη οι σχέσεις ανάμεσα σε κάποιους παίκτες και ομάδες» (διαβάστε εδώ).

2) Ότι είχαν λόγο που οι ομάδες δεν επέτρεπαν στους ξένους/κοινοτικούς παίκτες τους να αποδεχθούν να παραχωρήσουν συνέντευξη, απευθείας σε αθλητικούς συντάκτες.

Φοβόντουσαν, φαίνεται, πως θα διαρρεύσουν πράγματα τα οποία οι παράγοντες σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να δουν το φως της δημοσιότητας. Αμ, το πιο τραγικό ξέρετε ποιό είναι; Ότι ομάδες στων οποίων το DNA ρέει η εναντίωση στη λογοκρισία, εάν ποτέ εξασφαλιστεί άδεια να μιλήσει κάποιος παίκτης, θέλουν πρώτα να διαβάσουν τη συνέντευξη προτού δημοσιευτεί. Πιο τραγικοί, πεθαίνετε! Στον 21ο αιώνα αυτό έτσι…;

Υ.Γ.: Μπορεί παράγοντες σε όλες τις ομάδες μέσω συγκεκριμένων να περνούν τη θέση τους. Μπορεί όταν χρειάζονται προβολή να είναι μέσα στα… μέλια κι όταν τους χρειαστεί ένας δημοσιογράφος για να βγάλει τη δουλειά του να του γυρνάνε την πλάτη. Μπορεί να νομίζουν πως είμαστε και κορόιδα. Μπορεί, μπορεί, μπορεί… Δεν μπορούν όμως να μας πείσουν ότι ο γάδαρος πετάει…