aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν ανοίγει στην Κύπρο το μετεγγραφικό «παράθυρο» από Ρωσία και Ουκρανία

Δεν ανοίγει στην Κύπρο το μετεγγραφικό «παράθυρο» από Ρωσία και Ουκρανία

Το παράδειγμα των Premier League και Serie A, οι οποίες άναψαν «κόκκινο» στο παράθυρο που άνοιξαν FIFA και UEFA για μετεγγραφές παικτών από Ουκρανία και Ρωσία, ακολουθεί η ΚΟΠ. Αν και δεν πάρθηκε οριστική απόφαση, δεν προκύπτει σημάδι που να οδηγεί σε ανατροπή των δεδομένων και θετική ανταπόκριση της κυπριακής ομοσπονδίας.

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των έκτακτων συνθηκών, η FIFA γνωστοποίησε μία αλλαγή στους κανονισμούς μετεγγραφών, ώστε να διευκολύνει τους παίκτες και προπονητές που επηρεάζονται από τις εξελίξεις και να μη μείνουν χωρίς προπόνηση, δουλειά και μισθό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου κήρυξε ανενεργά όλα τα συμβόλαια παικτών και προπονητών στην Ουκρανία, εκτός αν τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνήσουν από κοινού διαφορετικά. Μάλιστα, έπραξε το ίδιο και στη Ρωσία με τους ξένους ποδοσφαιριστές και προπονητές, οι οποίοι θα μπορούν μονομερώς να σπάσουν τα συμβόλαιά τους, αν δεν υπάρξει κάποια άλλη συμφωνία με τους συλλόγους τους.

Η αρνητική διάθεση της ΚΟΠ να ανοίξει το έκτακτο μετεγγραφικό παράθυρο έκοψε την όρεξη του Άρη. Η ομάδα της Λεμεσού είχε διερευνήσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάριους Στεπίνσκι. Η προθεσμία που έδωσε η ΟΥΕΦΑ είναι μέχρι την 1η Απριλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ