Δέκα κεράκια για το πέναλτι του Φρέντι στην Άχνα!

Ένα δευτεριάτικο βράδυ του Νοεμβρίου του 2010 στο Δασάκι, διεξήχθη ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Εθνικό και την ΑΕΛ, που υπό κανονικές συνθήκες θα το ξεχνούσαν γρήγορα όσοι το παρακολούθησαν. Μία απόφαση του διαιτητή Αντώνη Χριστοδούλου, όμως, αρκούσε για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και να γίνουν όλα άνω κάτω!

Να τα πάρουμε όλα από την αρχή. Στις 15 Νοεμβρίου, πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έκλεινε τη 10η αγωνιστική. Η ομάδα της Λεμεσού βρισκόταν στον πυθμένα με εφτά βαθμούς και καιγόταν για τη νίκη, ενώ η αντίστοιχη της Άχνας ήταν 10η με τρεις πόντους περισσότερους.

Λόγω βαθμοθηρίας, το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και υπήρχε πάθος ένθεν και ένθεν, ωστόσο δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Να μην τα πολυλογούμε. Το χρονόμετρο κυλούσε στο 52ο λεπτό, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Βάντσε Σίκοφ και ο Χριστοδούλου υπέδειξε σωστά την εσχάτη των ποινών. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φρέντι ντο Σάντος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, αλλά επειδή σταμάτησε προτού εκτελέσει, ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση. Αντί όμως να υποδείξει επανάληψη, όπως όφειλε, σφύριξε έμμεσο υπέρ του γηπεδούχου καταστρατηγώντας τον κανονισμό (θα ήταν σωστός ο αν αστοχούσε ο Φρέντι).

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 0-0 και έτσι, ακολούθησε μία από τις πιο δύσκολες εβδομάδες στην καριέρα του πρώην πλέον διαιτητή, με φωνές από την ΑΕΛ και έντονη κατακραυγή από τον αθλητικό Τύπο. Η απόφασή του «μνημονεύεται» και αποτελεί ακόμα σημείο αναφοράς μία δεκαετία μετά…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ