aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΧτυποκάρδια για ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Άρη στη Νιόν

Χτυποκάρδια για ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Άρη στη Νιόν

Τους πρώτους αντιπάλους στο ευρωπαϊκό οδοιπορικό για τη σεζόν 2022-23 μαθαίνουν σήμερα ΑΕΚ (Τσάμπιονς Λιγκ), ΑΠΟΕΛ και Άρης (Κόνφερενς Λιγκ). Η δευτεραθλήτρια ΑΕΚ αρχίζει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (στις 19 ή 20 Ιουλίου ο πρώτος της αγώνας).

Αντίπαλός της από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών θα είναι είτε η δευτεραθλήτρια Ουκρανίας Ντιναμό Κιέβου είτε η δευτεραθλήτρια Δανίας Μίντιλαντ. Πρόκειται για συλλόγους που δεν προκαλούν μεγάλο τρόμο στους Λαρνακείς, ωστόσο θα απαιτηθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια στις διπλές αναμετρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εφόσον η ΑΕΚ προκριθεί στον 3o προκριματικό, θα έχει «κλειδώσει» συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στο ενδεχόμενο αποκλεισμού της θα παίξει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ δίχως αγώνα στα πλέι οφ.

Λίγο πιο μετά, θα γίνει η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Ο ΑΠΟΕΛ, θα βρίσκεται στον γκρουπ των ισχυρών και ο Άρης σε αυτό των αδυνάτων.

Η ΟΥΕΦΑ «μίκρυνε» τη λίστα με τους υποψήφιους αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ και του Άρη μέσω της προκλήρωσης που έγινε χθες βράδυ. Στις 21 Ιουλίου είναι ορισμένοι να διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα μετά.

Οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ: Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ), νικήτρια Γκζίρα FC (Μάλτα) – Αθλέτικ Κλαμπ Ντ’ Εσκάλδες (Ανδόρα), Μπότεφ Μπλόντιβ (Βουλγαρία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Γκόμελ (Λευκορωσία).

Οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι του Άρη: Αλασκέρτ (Aρμενία) vs Χαμρούν (Mάλτα), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Boυλγαρία), Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ