aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΧριστοφόρου: «Ζητούμε τιμωρία του Κβιλιτάια – Να δηλώνουν κώλυμα οι διαιτητές να ηρεμήσουμε»

Χριστοφόρου: «Ζητούμε τιμωρία του Κβιλιτάια – Να δηλώνουν κώλυμα οι διαιτητές να ηρεμήσουμε»

Πνέουν τα μένεα στην Ανόρθωση για τη διαιτησία του Γιώργου Νικολάου στον πρώτο προημιτελικό αγώνα κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ. Στην ομάδα της Αμμοχώστου εστιάζουν τα παράπονά τους στον μη καταλογισμό δεύτερης κίτρινης (κόκκινης) στον Κβιλιτάια για προκλητικό πανηγυρισμό και την απόφαση του διαιτητή να μην αφήσει πλεονέκτημα στη φάση του 68’ όταν ο Ιωάννου έφυγε τετ α τετ με τον Μιχαήλ.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο εκπρόσωπος Τύπου της «Κυρίας», Δημήτρης Χριστοφόρου τόνισε πως τα ίδια υβριστικά συνθήματα που ακουγόντουσαν για τον Ουάρντα στον χθεσινό αγώνα είχαν αποδέκτη τον Αρτυματά στο παιχνίδι πρωταθλήματος, σημειώνοντας πως ο αρχηγός της Ανόρθωσης ουδέποτε προκάλεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Έπαιζαν μεταξύ τους δύο από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στον θεσμό, οι οποίες έχουν σαν στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Πολύ καλό παιχνίδι ήταν, αφού οι δύο ομάδες μπήκαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Είχαμε μπόλικη ποδοσφαιρική ένταση. Το σκορ αφήνει τα πάντα ανοικτά και θεωρούμε πως μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα στην έδρα μας, μαζί με τον κόσμο μας. Είναι γεγονός πως μας πείραξε όλους η εμφάνιση με την ΑΕΚ, δεν χαρακτηρίζει την ομάδα μας αυτή η εμφάνιση. Χθες ηττηθήκαμε, όμως η συνολική εικόνα της ομάδας ήταν τέτοια που δείχνει τις δυνατότητες μας. Και άλλα παιδιά χθες που μπήκαν έδειξαν τι μπορούν να προσφέρουν. Ο προπονητής είχε κάποια πράγματα στο μυαλό του για το φετινό ρόστερ, τα οποία θέτει σε εφαρμογή».

Για τις δηλώσεις του Κετσπάγια και τις βρισιές στον Ουάρντα: «Φαίνεται όταν το ζευγάρι είναι το συγκεκριμένο, κάτι θα βρεθεί για να γίνουμε viral. Όποιος βρισκόταν στο γήπεδο μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, θα έβλεπε και θα άκουγε καθαρά τι γινόταν από ολόκληρο το γήπεδο. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση του καθενός. Ο προπονητής μας ενοχλήθηκε και από το ειδικό και αυτά που γίνονταν στον πάγκο. Γι’ αυτά δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Και στον αρχηγό μας (σ.σ. Αρτυματά) έγιναν τα ίδια στο προηγούμενο παιχνίδι. Προκαλώ τον οποιοδήποτε να μας πει τι έκανε ο αρχηγός μας όλα αυτά τα χρόνια για να αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για ποδοσφαιριστές που υπερβαίνουν τα στενά όρια του ποδοσφαίρου μας. Ο αρχηγός της ομάδας μας τι έκανε και προκάλεσε, για να τον βρίζει ολόκληρο το γήπεδο;».

Για τον πανηγυρισμό του Κβιλιτάια: «Φαίνεται πως μόνο ο Ουάρντα παίζει στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού τον πανηγυρισμό του Κβλιτάια δεν τον είδε κανείς. Ήταν βίντεο σε ροή αγώνα που το είδε όλη η Κύπρος και όχι από το τικ τοκ. Έπρεπε να τιμωρηθεί για την κίνησή του να προκαλέσει την κερκίδα μας. Εκεί αλλοιώθηκαν τα αριθμητικά δεδομένα, αφού είχε ήδη κίτρινη από το 13′. Τον Κβιλιτάια ποιος τον αποδοκίμασε ποτέ; Στην έδρα μας δεν αντιμετωπίστηκε καθόλου εχθρικά. Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για το περιστατικό αυτό».

Για τη φάση με το πλεονέκτημα του Ιωάννου το οποίο το πήρε πίσω ο διαιτητής: «Δεν μπορεί κάποιος να σχολιάσει τη φάση αυτή στη σφαίρα του δεν είδα ή δεν αντιλήφθηκα. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία αφού έδωσε πλεονέκτημα γιατί να έρθει και να το πάρει πίσω; Οι καλοί και έμπειροι διαιτητές ορίζονται στα δυνατά  παιχνίδια για να βγάζουν αυτά τα ματς.

Αν δεν μπορούν έμπειροι διαιτητές να διευθύνουν τέτοιας εμβέλειας παιχνίδια, να δηλώνουν κώλυμα για να είμαστε και εμείς πολύ πιο ήρεμοι. Όλοι στην ΚΟΠ μας έχουν ξεκαθαρίσει πως ο Μάζιτς είναι ο απόλυτος άρχοντας και τότε και έχει και αυτός ευθύνη. Το βασικό για να αλλάξουν πράγματα είναι η απόδοση της ισονομίας, μετά λύπης μας παρατηρούμε πως αυτό δεν συμβαίνει. Διαφορετικά αντιμετωπίζονται ποδοσφαιριστές που φορούν διαφορετική φανέλα, όπως φαίνεται. Ο Ντέλετιτς κόντρα στην Πάφο δέχθηκε κάρτα όταν πανηγύρισε γκολ στην αντίπαλη κερκίδα. Σαν κανονισμό, αυτό γνωρίζουμε. Ήταν πολύ συγκεκριμένο τι συνέβηκε, η κατάληξη ήταν να μείνει ατιμώρητος. Δεν θέλουμε κανέναν στο εκτελεστικό απόσπασμα, ζητούμε να τιμωρηθεί βάσει των κανονισμών που υπάρχουν. Και στην έδρα μας μπορεί να συμβεί, αν θέλουμε να αλλάξει κάτι πρέπει να ξεκινήσουμε με τον καθρέφτη μας».

Για την ένταση στα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ: «Δεν θέλουμε κάποια ένταση με καμιά ομάδα, θέλουμε τα παιχνίδια να παίζονται στο γήπεδο. Και ο πρόεδρος της ΚΟΠ κάλεσε τους δύο προέδρους μετά το προηγούμενο παιχνίδι για να γίνει μια συνάντηση για εκτόνωση της κατάστασης. Ο πρόεδρος μας απάντησε θετικά, αλλά αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ, αφού η ομάδα του ΑΠΟΕΛ αρνήθηκε να παραστεί».

Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα και τα αγωνιστικά: «Εξακολουθούν τα δεδομένα να είναι υπέρ του Απόλλωνα, το πρωτάθλημα είναι εκεί για να το κερδίσει. Θα πρέπει να κερδίσουμε στο Τσίρειο για να κάνουμε την υπέρβαση. Αν δεν γίνει, τότε οι πιθανότητες μας θα μειωθούν δραματικά και θα βγουν τα… κομπιουτεράκια. Με τον Απόλλωνα, θα πρέπει να είσαι έτοιμος σε όλους τους τομείς. Ο Ρουσιάς επιστρέφει, ενώ οι υπόλοιποι δεν προλαβαίνουν».

Για τον υποψήφιο επενδυτή Μαρκ Κάμπελ και κατά πόσο είναι στην Κύπρο: «Δεν έχω την εξιουσιοδότηση να πω το οτιδήποτε, αφού είναι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων της Εταιρείας και υποψήφιων επενδυτών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ