Χείρα βοηθείας από ΚΟΠ και Κυβέρνηση, δάνειο €4.000.000 από τη ΦΙΦΑ

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 2,5 ώρες η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ στην οποία αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του ποδοσφαίρου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι όπως συσταθεί Επιτροπή αποτελούμενη από πρόεδρους ομάδων, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη με σκοπό να καταλήξει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις, οι οποίες θα τεθούν προς έγκριση ενώπιον νέας Έκτακτης Άτυπης Γενικής Συνέλευσης.

Η Επιτροπή θα αιτηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Οικονομικών στην οποία θα ζητηθεί διακανονισμός των δόσεων των σωματείων προς το Τμήμα Φορολογίας και θα κατατεθεί αίτημα για να λαμβάνουν τα σωματεία μεγαλύτερα ποσοστά από το στοίχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία θα διαμοιραστούν το ποσό του 1.300.000 ευρώ που αντιστοιχεί στην ΚΟΠ από την έκτακτη βοήθεια της UEFA προς τις Ομοσπονδίες, ενώ όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, η Ομοσπονδία, βρίσκεται σε διαδικασία εξασφάλισης δανείου από τη FIFA ύψους τεσσάρων περίπου εκατομμυρίων ευρώ για να διατεθούν προς στήριξη των Σωματείων.

Η ηγεσία της ΚΟΠ δεσμεύτηκε ότι ο Αθλητικός Δικαστής θα είναι πιο ελαστικός στις ποινές που επιβάλλει στα σωματεία, ενώ από τις αρχές Δεκεμβρίου θα παραχωρηθούν σε όλα τα Σωματεία όλων των Κατηγοριών, με κόστος που ανέλαβε η ΚΟΠ, δέκα χιλιάδες rapid test για τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ