aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΧ. Ανδρέου για βομβιστική επίθεση: «Έχουμε εξασφαλίσει πληροφορίες που διερευνούμε»

Χ. Ανδρέου για βομβιστική επίθεση: «Έχουμε εξασφαλίσει πληροφορίες που διερευνούμε»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και όπως είπε, εξασφαλίστηκαν πληροφορίες που διερευνούνται και ενδεχομένως να κληθούν πρόσωπα για κατάθεση:

Για την επίθεση στην μπουτίκ του Άρη: «Είναι ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο που εξετάζεται. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να τοποθετηθούμε για το τι έχει συμβεί. Έχουμε εξασφαλίσει κάποιες πληροφορίες που διερευνούμε. Ενδεχομένως να κληθούν κάποια πρόσωπα για να ανακριθούν. Υπάρχει έκρηξη μηχανισμού χαμηλής ισχύος».

Για τη σοβαρότητα της ζημιάς: «Δεν έχει σημασία τι ισχύος είναι ο εκρηκτικός μηχανισμός. Ο λόγος που το αναφέρουμε, είναι για να γνωρίζει ο κόσμος τι συνέβη στο σημείο, αλλά και για εμάς που μας διευκρινίζει τι είδους μηχανισμός ήταν, αν δηλαδή ήταν αυτοσχέδιος ή κάτι μεγαλύτερο, ώστε να μας βοηθήσει στις έρευνες».

Αν υπάρχουν λήψεις από κλειστά κυκλώματα: «Αξιολογείται ένα κλειστό κύκλωμα που υπάρχει στην περιοχή. Αν οι εικόνες είναι τέτοιες που να μπορέσουμε να εντοπίσουμε κάποια πρόσωπα, τότε θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω διερεύνηση. Έχουμε και κάποια στοιχεία από τη σκηνή που εξετάζονται».

Για τα μέτρα της Αστυνομίας για τα παιχνίδια της αγωνιστικής: «Όπως για όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, έχει γίνει μία σύσκεψη. Στον χώρο του Τσιρείου θα βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος της Αστυνομίας. Έχουν δοθεί οδηγίες προς τις ομάδες για την προσέλευση των οπαδών στο γήπεδο. Σίγουρα είναι δύσκολος ποδοσφαιρικός αγώνας, εμείς καλούμε τον κόσμο να δει τον αγώνα με αθλητοπρέπεια και να απομονωθούν αυτοί οι λίγοι που κάνουν τα επεισόδια. Για το παιχνίδι στο ΓΣΠ, επίσης έχουν παρθεί μέτρα και έχουμε δώσει πληροφορίες στη δημοσιότητα. Σίγουρα η κάρτα φιλάθλου βοήθησε πάρα πολύ. Βλέπουμε πως εντός σταδίων δε βλέπουμε επεισόδια επιθετικότητας. Ότι συμβαίνει, γίνεται εκτός, όπως και στο τελευταίο αγώνα όπου δεν έγινε κάτι, αλλά είχαμε την πυρκαγιά στα αυτοκίνητα».

Αν έχουν εντοπιστεί οι δράστες στην περίπτωση αυτή: «Όχι, δεν έχουμε κάποια ένδειξη. Πρέπει να αναφέρω πως υπήρχαν περίπολοι της Αστυνομίας και αυτή εντόπισε την πυρκαγιά έγκαιρα και έγινε η κατάσβεση, με αποτέλεσμα να μην έχουμε περισσότερα αυτοκίνητα καμμένα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ