aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗBίντεο: Ζήτησε δύο πέναλτι σε πέντε λεπτά ο ΑΠΟΕΛ

Bίντεο: Ζήτησε δύο πέναλτι σε πέντε λεπτά ο ΑΠΟΕΛ

Φωνές από τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ στον Ιταλό διαιτητή, Μαουρίτσιο Μαριάνι για πέναλτι σε δύο φάσεις που καταγράφηκαν στο 55’ και το 60’ της αναμέτρησης με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Στο 55’ μετά από γύρισμα του Εντονγκαλά ο Ρισβάνης έπεσε τάκλιν για να ανακόψει την πορεία της μπάλας, η οποία φαίνεται να κτυπά στο χέρι του που ήταν παράλληλα και κοντά στο σώμα και ορθά δεν καταλογίστηκε παράβαση. Ο διαιτητής, Μαουρίτσιο Μαριάνι, όπως θα διαπιστώσετε και στα τελευταία δευτερόλεπτα του πιο κάτω βίντεο υποδεικνύει στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ ότι το χέρι ήταν τεντωμένο και κοντά στο σώμα.

Τι λέει ο κανονισμός: «Είναι φυσικό για ένα παίκτη να βάζει το χέρι του μεταξύ του σώματός του και του γηπέδου για να στηριχτεί όταν πέφτει. Οταν το χέρι είναι πάνω από τον ώμο σπάνια είναι σε φυσική θέση και ο παίκτης παίρνει το ρίσκο έχοντας το χέρι του σε αυτή τη θέση ακόμα και όταν γλιστράει (για τάκλιν πχ)».

Πέντε λεπτά αργότερα οι γαλαζοκίτρινοι ζήτησαν εκ νέου την εσχάτη των ποινών για χέρι του Κορέια με τον Μαουρίτσιο Μαριάνι να έχει και πάλι αντίθετη άποψη. Ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός της Ανόρθωσης έκανε κίνηση προς τα πίσω, εντούτοις η επαναληπτική προβολή δεν ξεκαθαρίζει κατά πόσο η μπάλα κτυπά στον ώμο ή στο χέρι του.

Σε καμία εκ των δύο περιπτώσεων δεν παρενέβη το VAR, κρίνοντας προφανώς ότι δεν υπήρξε εξόφθαλμο λάθος του διαιτητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ