aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΆξιζε τη νίκη και την πήρε η Αλκή (δηλώσεις)

Άξιζε τη νίκη και την πήρε η Αλκή (δηλώσεις)

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Άλλη μία νίκη πανηγύρισε η Αλκή, η οποία επικράτησε δίκαια με 1-0 της Νέας Σαλαμίνας πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση. Η νίκη αυτή ανέβασε την ομάδα της Αλκής στους 35 βαθμούς και ξέφυγε μια και καλή από την επικίνδυνη ζώνη ξεπερνώντας και τη Νέα Σαλαμίνα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, κράτησαν μπάλα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φθάσουν στο γκολ. Η Νέα Σαλαμίνα δεν ήταν τόσο επικίνδυνη και δυσκολευόταν να βγει μπροστά. Μόλις στο 11ο λεπτό ο Μαλφλουρί λίγο έλλειψε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να ανοίξει το σκορ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστία του Κίρεφ.

Η Αλκή είχε κατοχή 60-40% στο πρώτο μέρος, κάτι που φαινόταν και στο γήπεδο. Στην επανάληψη το σκηνικό δε διαφοροποιήθηκε πολύ. Τουλάχιστον μέχρι το 61ο λεπτό, σημείο όπου η Αλκή άνοιξε το σκορ με πλασέ του Τιγκρουτζιά. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο παίκτης των κυανέρυθρων ήταν σε θέση οφσάιντ (δείτε ΕΔΩ). Νωρίτερα η Αλκή ζήτησε και κακώς δεν πήρε πέναλτι σε χέρι του Καρώ (διαβάστε ΕΔΩ)

Κάπου εκεί η Νέα Σαλαμίνα άρχισε να ανεβάζει απόδοση και να ρισκάρει περισσότερο αφήνοντας κάποια κενά στην άμυνα. Δημιούργησε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα αυτή του Μιντίκκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Πάρντο. Στο 74΄ ο Ελουντού σκόραρε, όμως το γκολ του σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιτ αφού ήταν εκτεθειμένος.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το τρίποντο και τη Νέα Σαλαμίνα να μην καταφέρνει να πάρει κάτι από το ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποίησαν και αρκετούς νεαρούς παίκτες θέλοντας να τους δώσουν την ευκαιρία να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους.

Πουρσαϊτίδης: «Ήταν ένα παιχνίδι που η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο ήταν καλύτερη η Αλκή. Στο 2ο μέρος, μετά το γκολ, αρχίσαμε να αντιδράμε και πήραμε τα ηνία του αγώνα. Είχαμε κάποιες φάσεις αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Το μόνο που με προβλημάτισε ήταν τα πολλά λάθη από τους παίκτες μου. Υπάρχουν ελαφρυντικά, θεωρώ ότι το να χρησιμοποιούμε νεαρούς είναι προς όφελος της ομάδας. Είναι πολύ ενθαρρυντικές οι εμφανίσεις των νεαρών. Συγχαρητήρια στην Αλκή, έκανε εξαιρετική σεζόν. Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι, πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι μέχρι το τέλος»

Δαμιανού: «Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στο νέο σχήμα. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ήταν λογικό μετά το γκολ να δεχτούμε πίεση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την δουλειά τους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα. Ευχαριστώ και τον κόσμο της ομάδας που ήρθε στο γήπεδο. Καλή επιτυχία στην Νέα Σαλαμίνα, Καλό Πάσχα σε όλους»

ΣΚΟΡΕΡ: 61′ Τιγκρουτζιά.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ενγκομό, Ντιακιτέ / Κορέια, Κούσουλος.

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -/-.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νεόφυτος Νεοφύτου.

ΒΟΗΘΟΙ: Σωτήρη Βίκτωρος, Ανδρέα Ανδρέου.

4ος: Νικόλας Νεοκλέους.

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Φραγκέσκου, Ντιακιτέ, Γκλομπάρτ, Ντουβεντρού, Ενγκομό, Χαρής, Μάατσι (58΄Φαμπρίτσιο)Τιγκρουτζιά (93΄Ρούκα) Πιερατσι, Μαλφλουρί.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κίρεφ, Καρώ, Κούσουλος, Σιάθας (46΄Κωστή) Χατζηκωνσταντή (87΄Πική) Μιντίκκης, Νουρ, Κορρέια, Ρέινολντς, Ελουντού, Καρλάο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ