aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑυγουστή - Ρόκα: Μια υπόθεση που εξελίσσεται σε «win-win»

Αυγουστή – Ρόκα: Μια υπόθεση που εξελίσσεται σε «win-win»

Ήταν 20 του περασμένου Απριλίου όταν ανακοινώθηκε ο τερματισμός της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Σωφρόνη Αυγουστή. Περίπου έξι μήνες μετά, ο Κύπριος προπονητής θα επιστρέψει στο «ΑΕΚ Αρένα» ως αντίπαλος, αφού από τις 31 Αυγούστου εργάζεται στον ΑΠΟΕΛ.

Ο Κύπριος τεχνικός δήλωσε μια μέρα μετά το διαζύγιο πάντως ότι έφυγε σαν φίλος από τους Λαρνακείς, δεν έκρυψε όμως το παράπονό του για τον Τσάβι Ρόκα:

«Αν έλεγε ο Τσάβι να συνεχίσουμε μαζί θα συζητούσαμε τώρα; Αφού το είπε και η διοίκηση ότι θα αποφάσιζε ο Τσάβι. Δεν είχα κανένα θέμα μαζί του. Ο άνθρωπος ήρθε, είδε και ήθελε να συνεχίσει με το δικό του πλάνο. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε. Σας είπα, είναι σημαντικό ότι με τον πρόεδρο και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. που εκτιμώ ιδιαίτερα πάρθηκε η καλύτερη απόφαση για το καλό της ομάδας. Δεν μπορεί η ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν να αλλάξει τρεις προπονητές. Και δεν θα ήταν καλό για μένα να άρχισε η νέα σεζόν και στα πρώτα παιχνίδια, με την πρώτη αποτυχία να φύγει ο προπονητής».

Πώς θα τον υποδεχτούν, όμως, οι οπαδοί των κιτρινοπρασίνων στο γήπεδό τους; Πάντως, κατά το διάστημα της θητείας του στην ομάδα της Λάρνακας, έχαιρε εκτίμησης από τους πλείστους ΑΕΚτζήδες παρά τα αρνητικά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό είναι το ντου στην προπόνηση στις 6 Μαρτίου, όταν οι οργανωμένοι τα έψαλλαν στους ποδοσφαιριστές, ενώ αντιθέτως αποθέωσαν τον Αυγουστή.

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με πάσα ακρίβεια τι θα γινόταν εάν αποφασιζόταν η παραμονή του στους κιτρινοπράσινους.Μπορεί να ειπωθεί, όμως, ότι εκείνη η απόφαση του Τσάβι Ρόκα μάλλον βοήθησε και τις δύο πλευρές.

Από τη μια, ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής επιθυμούσε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και συνεπώς, θα ήταν ρίσκο να συνεχιζόταν η κοινή συνύπαρξή τους στο «ΑΕΚ Αρένα». Έτσι, έδωσε την ευκαιρία στον Νταβίδ Καταλά, ο οποίος έως τώρα τον δικαιώνει πέρα για πέρα.

Από την άλλη, ο Αυγουστή ήταν ελεύθερος και περίμενε μια ευκαιρία, που του δόθηκε από τον ΑΠΟΕΛ όταν έψαχνε αντικαταστάτη του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Προς το παρόν, ο ίδιος χαίρει εκτίμησης από τους οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων για τη δουλειά του, δικαιώνοντας τη διοίκηση Πετρίδη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Η υπόθεση εξελίσσεται λοιπόν σε αυτό που αγγλιστί λέγεται «win-win».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ