aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑστυνομία σε ΚΟΠ: «Άλλο η ποινή σε ένα σωματείο και άλλο η πρόληψη»

Αστυνομία σε ΚΟΠ: «Άλλο η ποινή σε ένα σωματείο και άλλο η πρόληψη»

TOY ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ

Την απαγόρευση της μετακίνησης των φιλάθλων για συγκεκριμένους αγώνες πριν την έναρξή τους ζητεί από την ΚΟΠ η Αστυνομία, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο Τσίρειο στάδιο. Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, αφού συμμερίζεται τις ανησυχίες του για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο, εκφράζει παράλληλα την ικανοποίησή του για τις εξουσίες που δόθηκαν στον αθλητικό δικαστή να τιμωρεί ομάδες απαγορεύοντάς τους τη μετακίνηση των φιλάθλων τους.

Παράλληλα, στην επιστολή ο Αρχηγός Αστυνομίας επισύρει την προσοχή του προέδρου της ΚΟΠ και στις νομικές πρόνοιες που αναφέρονται στην πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους. Άλλο η ποινή που θα επιβληθεί σε ένα σωματείο και άλλο η πρόληψη, αναφέρεται. Ο Αρχηγός Αστυνομίας τονίζει πως επιζητεί την εφαρμογή της νομοθεσίας ώστε η μετακίνηση των φιλάθλων είτε να είναι ελεγχόμενη υπό όρους, είτε να μην υπάρχει καθόλου μετακίνηση σε συγκεκριμένους αγώνες. «Αυτό που σκοπείται», επισημαίνεται, «είναι η λήψη αυτού του κοινού επιχειρησιακού μέτρου σε συνεργασία με την ΚΟΠ για πρόληψη επεισοδίων, τραυματισμών, οχλαγωγιών κ.λπ.».

Στην ουσία η Αστυνομία ζητεί όπως σε κρίσιμους αγώνες να απαγορεύεται η μετακίνηση φιλάθλων, ώστε μόνο η ομάδα που έχει την έδρα να έχει κόσμο στο γήπεδο, για ν’ αποφεύγονται τα επεισόδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ