aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Αστεράτη» ήταν η Πάφος κι όχι ο ΑΠΟΕΛ!

«Αστεράτη» ήταν η Πάφος κι όχι ο ΑΠΟΕΛ!

Ο ΑΠΟΕΛ πήγε στο «Στέλιος Κυριακίδης» ως φαβορί για να σφραγίσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εντός του αγωνιστικού χώρου, «αστεράτη» ήταν η Πάφος! Καταφανώς ανώτεροι οι γηπεδούχοι στρίμωξαν τους γαλαζοκίτρινους στα σχοινιά και τους υποχρέωσαν σε μια οδυνηρή ήττα.

Την πιο σκληρή ίσως στην τρέχουσα περίοδο, η αυλαία της οποίας έπεσε με απογοήτευση και έντονο προβληματισμό για τους πρωτευουσιάνους (έπεσαν στην 3η θέση στην τελική κατάταξη). Σε αντίθεση με τους Παφίτες, οι οποίοι μπορεί να μην έφτασαν στο ευρωπαϊκό εισιτήριο που ονειρευόντουσαν, αλλά σε αγώνες όπως ο χθεσινός, επιβεβαίωσαν ότι έχουν το δυναμικό, τη δυναμική και την προοπτική να φτάσουν ψηλά.

Η Πάφος FC δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, αλλά είχε ποιότητα και μάλιστα μπόλικη. Παίζοντας ελεύθερα, χωρίς άγχος, έκαναν πάρτι και δεν είναι υπερβολή ότι ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να φτάσει πιο ψηλά από το τελικό 3-1. Ο Zάιρο έστρεψε πάνω του τους προβολείς πετυχαίνοντας δύο γκολ (33′, 78′), ενώ το σκορ άνοιξε ο Κβίντα (4’). Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, είναι το πιο ουσιαστικό (και κερδοφόρο) στοιχείο που κρατάνε όλοι στον «Αρχάγγελο».

Είναι αλήθεια ότι η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έκανε μεγάλη προσπάθεια να ανακάμψει από τις κατραπακιές στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έκοψε δρόμο, έφτασε στο σημείο να παίζει στα ίσα τον τίτλο, αλλά στο τέλος «κλάταρε». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα τελευταία ματς όχι μόνο δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης, αλλά γνώρισε δύο ήττες που στοίχισαν… πανάκριβα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι απουσίες ποιοτικών επιλογών, γι’ αυτό και χθες βρέθηκαν στην ενδεκάδα παίκτες που δείχνουν ότι έχουν φάει τα ψωμιά τους, ενώ κατά γενική ομολογία, δεν μπορούν να θεωρούνται πρωτοκλασάτοι για τον ΑΠΟΕΛ.

Σε μια από τις καλές στιγμές χθες ο Σόουζα (αποβλήθηκε στο 86’ όταν όλα είχαν τελειώσει) μείωσε σε 2-1 μετά από τακουνάκι του Ντε Βινσέντι. «Ό,τι δώσαμε στον αγωνιστικό χώρο, πήραμε. Είμαστε αδικαιολόγητοι γιατί σε ένα κρίσιμο παιχνίδι παρουσιαστήκαμε ανέτοιμοι. Αυτό βαραίνει εμένα, η ευθύνη είναι δική μου», δήλωσε ο Αυγουστή και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας του.

Στην άλλη πλευρά, ο Σαλγκάδο, ο υπηρεσιακός προπονητής της Πάφος FC, ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ομάδα του έχει την προοπτική για πολύ καλύτερες μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ