aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑρνητική κυπριακή πρωτιά για την Ομόνοια, η θέση των άλλων οκτώ ομάδων

Αρνητική κυπριακή πρωτιά για την Ομόνοια, η θέση των άλλων οκτώ ομάδων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η Ομόνοια είναι η ομάδα από την Κύπρο που χρησιμοποίησε τους περισσότερους παίκτες (120) κατά τη διάρκεια της τελευταία 5ετίας, όπως προκύπτει από την τελευταία μελέτη του CIES. Πρόκειται ασφαλώς για αρνητική πρωτιά και αναμενόμενο θα λέγαμε για το «τριφύλλι» που κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια «χτιζόταν» σχεδόν απ’ την αρχή, εξαιτίας και των άσχημων πορειών του στο εκάστοτε πρωτάθλημα την τελευταία 5ετία.

Το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, κατέταξε τους συλλόγους από 87 κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως ανάλογα με τον αριθμό των παικτών που συμμετείχαν σε αγώνες πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο του 2015.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 33η θέση της σχετικής κατάταξης με τον μέσο αριθμό παικτών ανά ομάδα και σεζόν να κυμαίνεται μεταξύ 27.89. Από τη χώρα μας, στη συγκεκριμένη έρευνα περιλαμβάνονται εννέα ομάδες. Την Ομόνοια σε ό,τι αφορά τη χρησιμοποίηση παικτών την τελευταία 5ετία, ακολουθεί η Νέα Σαλαμίνα (113) που βρίσκεται στην 105η θέση, η Δόξα (111) που βρίσκεται στην 127η θέση, η ΑΕΛ (110) που βρίσκεται στην 139η θέση, η Ανόρθωση (103) που βρίσκεται στην 221η θέση, ο ΑΠΟΕΛ (97) που βρίσκεται στην 315η θέση, ο Απόλλων (96) που βρίσκεται στην 328η θέση, ο Εθνικός (92) που βρίσκεται στην 399η θέση και τελευταία η ΑΕΚ (80) που βρίσκεται στην 629η θέση.

Τον μεγαλύτερο αριθμό παρουσίασε η κολομβιανή ομάδα, Ντεπορτίβο Πάστο (176 διαφορετικοί παίκτες) ενώ ο χαμηλότερος μετρήθηκε για την Σανγκάϊ SIPG στην Κίνα (44 παίκτες). Οι σύλλογοι από τη Νότια Αμερική κατέχουν 7 από τις 10 πρώτες θέσεις και 14 από τις 20 κορυφαίες. Αντίστοιχα, πολλές ευρωπαϊκές ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων περιορίζονται σε χαμηλά νούμερα, όπως η Σίτι (52), η Ρεάλ Μαδρίτης (54) και η Μπάγερν (59).

Σε γενικές γραμμές, τα πλουσιότερα πρωταθλήματα δεν είναι εκείνα όπου οι σύλλογοι αλλάζουν τους περισσότερους παίκτες. Ο μέσος αριθμός παικτών ανά ομάδα και σεζόν κυμαίνεται μεταξύ 38,7 στην Παραγουάη και 22,1 στο Σαν Μαρίνο. Οι υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη καταγράφηκαν στη Ρουμανία (30,5 παίκτες ανά σύλλογο και σεζόν) και την Κροατία (30,2)…

Το σύνολο παικτών που χρησιμοποίησαν οι κυπριακές ομάδες την τελευταία 5ετία.

Ο μέσος αριθμός παικτών ανά ομάδα και σεζόν στην Κύπρο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ