aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΤον «κολακεύει» το 3-4-3

Τον «κολακεύει» το 3-4-3

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καθιερώνει την τακτική με τρεις στην άμυνα και το έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του. Ο Γιάννης Χριστόπουλος εφαρμόζει στον Άρη το 3-4-3, ψάχνοντας να βρει το ιδανικό σχήμα. Και φαίνεται πως ταιριάζει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού στον Άρη με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει. Το  έχει εφαρμόσει τόσο με την Πάφος FC όσο και με την Ομόνοια. Και με τρεις κεντρικούς αμυντικούς πίσω αποδίδει και «υποστηρίζει» την ανάπτυξη της ομάδας και επιθετικά.

Βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός ότι διαθέτει τους ποδοσφαιριστές που μπήκαν αμέσως στο πετσί του νέου συστήματος. Ευσταθίου, Τρομπάροφ, Α. Κυριάκου, Χριστοφόρου, Μαμμίδης και Λεονάρντο έδειξαν άμεση προσαρμογή σε αυτά που απαιτεί ο προπονητής τους. Ο τελευταίος δεν έχει ακόμη πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής με τον Ελλαδίτη προπονητή στον πάγκο, όμως είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί στη συνέχεια. Ο Χριστόπουλος έχει μεταφέρει την πίστη και την αισιοδοξία στους ποδοσφαιριστές του, αλλά αυτό που βγαίνει από τις προπονήσεις και τα μαθήματα τακτικής είναι πως αυτό που απαιτεί πιο πολύ είναι πάθος και δύναμη. Δεν συγχωρεί τη χαλαρότητα και αυτό το έχουν αντιληφθεί πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές.

Ο χρόνος πάντως δουλεύει ευεργετικά για τον Άρη, ο οποίος  με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι μετρούν μόλις μία νίκη σε έντεκα αγώνες και ο στόχος τους θα είναι το τρίποντο για να ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους, που δεν είναι τίποτα άλλο από παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Κάτι που το πιστεύουν όλοι στην ομάδα της Λεμεσού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ