aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΤα μυστικά του Σπιλέφσκι

Τα μυστικά του Σπιλέφσκι

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ «GOAL»

Στα 35 του χρόνια, ο Αλεξέι Σπιλέφσκι γνωρίζει πολύ καλά που βρίσκεται και που θέλει να πάει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούσαν «παιδαρέλι» στην προπονητική, αλλά με τις εμφανίσεις και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Άρη, μάλλον θα αναθεωρήσουν την άποψή τους.

Όταν μάλιστα αφιερώσεις λίγο χρόνο και τον ακούσεις (η συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη είναι μια καλή ευκαιρία) διαπιστώνεις εύκολα ότι ο Λευκορώσος τεχνικός έχει πιάσει το νόημα της σύγχρονης εποχής στο ποδόσφαιρο.

«Ταχύτητα και δυναμική είναι τα πάντα για μένα», λέει ο Σπιλέφσκι εξηγώντας ουσιαστικά και τα μυστικά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Κι είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός: «Αναλύοντας κάθε πτυχή στο ποδόσφαιρο, όλα συνδυάζονται με την ταχύτητα και τη δυναμική. Αν αναλύσεις όλα τα γκολ, όχι μόνο του Άρη, αλλά παντού στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, θα διαπιστώσεις ότι επιτυγχάνονται μετά από ταχύτητα, με τη συμμετοχή πολλών παικτών».

Ο προπονητής του Άρη και το επιτελείο του, επιλέγουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν με αυτόν τον τρόπο, που έχουν τη συγκεκριμένη νοοτροπία και ασφαλώς τούς προπονούν για να παίζουν με αυτόν τον τρόπο.

Η φιλοσοφία Σπιλέφσκι δεν είναι κάτι καινούργιο. Στη θεωρία, όλα ακούγονται εύκολα. Στην πράξη είναι που τα θαλασσώνουν οι περισσότεροι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ