aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΠαπαδόπουλος: «Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου»

Παπαδόπουλος: «Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου»

Ίσως της μεγαλύτερη έκπληξη του κυπριακού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Άρη, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου των πρασίνων, Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Όσα δήλωσε ο Κώστας Παπαδόπουλος:

Για το πρώτο πρωτάθλημα: «Προσπαθούμε να το συνειδητοποιήσουμε, νομίζω θα το καταφέρουμε τις επόμενες ημέρες. Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Τα «κλειδιά» της επιτυχίας: «Νομίζω ήταν 3-4 οι βασικοί πυλώνες. Θεωρώ το πρώτο βήμα έγινε με την απόκτηση των παικτών το καλοκαίρι. Όλες οι μεταγραφές μας βγήκαν. Ήρθαν παίκτες που είχαν τα αγωνιστικά και ψυχικά χαρακτηριστικά που ήθελε ο κύριος Σπιλέφσκι. Από εκεί και πέρα έγινε φανταστική δουλειά στην προετοιμασία από τον Δρ. Χρήστο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του Αλεξέι Σπιλέφσκι. Είμασταν πολύ αθλητική ομάδα και ήταν καθαρά δουλειά που έγινε στην προετοιμασία. Το άλλο κομμάτι θα έλεγα που ήταν επίσης σημείο κλειδί έχει να κάνει με τον τρόπο που η διοίκηση αντιμετώπισε εκείνα τα 5-6 παιχνίδια όταν ο Άρης είχε συνεχόμενες απώλειες. Στήριξε τον προπονητή που είχε δείξει δείγματα γραφής. Δεν γινόταν να τα ξέχασε όλα αυτά και για αυτό στηρίχθηκε και μας δικαίωσε».

Για τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει: «Για τον Άρη κάνει την επιτυχία μας ακόμη πιο μεγάλη. Έχουμε δει πρωταθλήματα να κρίνονται με μεγάλη διαφορά βαθμών. Εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πιο επιτυχημένη ομάδα στην Κύπρο, το ΑΠΟΕΛ. Και οι άλλες ομάδες ήταν πολύ ανταγωνιστικές και για αυτό η κατάκτηση είναι πιο γλυκιά. Δεν μπήκαμε όμως στο ποδόσφαιρο για να πάρουμε ένα πρωτάθλημα και να φύγουμε. Το πιο μεγάλο στοίχημα είναι η σταθερότητα. Να μπορέσουμε να είμαστε εκεί και θεωρώ αυτό θα κάνουμε».

Ότι μπορεί εν τέλει μια ομάδα με λίγο κόσμο και εμπειρία να πάρει τίτλο: «Αυτό έδειξε το αποτέλεσμα. Και για εμάς ήταν ένα ερωτηματικό. Δεν θέλαμε ποτέ να πόυμε μεγάλες κουβέντες. Ήταν και για εμάς ένα ερώτημα. Δεν ξανακάναμε πρωταθλητισμό. Αυτό το ερώτημα απαντήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Δικαίως νομίζω ο Άρης πήρε το πρωτάθλημα γιατί είμασταν θεωρώ η καλύτερη ομάδα. Είμασταν από τις πιο σταθερές, αν όχι η πιο σταθερή ομάδα».

Για το πλεονέκτημα να ξεκινήσει από τον Β’ προκριματικό αντί από τον Α’: «Αυτή η διαφορά είναι πολύ σημαντική. Όχι μόνο γιατί με μια πρόκριση θα μπορούμε να μπούμε σε ομίλους, αλλά και γιατί θα δώσει περισσότερο χρόνο για τον προγραμματισμό αλλά και περισσότερος χρόνος ξεκούρασης στους παίκτες».

Για το που και πότε θα γίνει η απονομή: «Δεν έχουμε απάντηση. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτα».

Για τους ιδιοκτήτες: «Είναι πανευτυχείς. Υπήρχαν αρκετοί που χλεύαζαν όταν ανέλαβαν την ομάδα. ότι θα πετάξουν τα λεφτά τους αλλά απέδειξαν ότι είναι σοβαροί επαγγελματίες. Όλα λειτούργησαν ρολόι και έκαναν αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα».

Για το πριμ: «Το πριμ είναι καθορισμένο από το ξεκίνημά της περιόδου».

Για τον Σπιλέφσκι: «Έχει συμβόλαιο με την ομάδα μας αλλά όπως ισχύει και για τους παίκτες, εάν υπάρξει πρόταση και θα θεωρήσει ο ίδιος ότι θα ανεβεί επίπεδο στην καριέρας του, τότε θα το συζητήσει με τους ιδιοκτήτες. Δεν θέλει η ομάδα να είναι σε εμπόδιο σε κανένα. Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Αλεξέι Σπιλέφσκι είναι προπονητής μας. Δεν υπάρχει καμία πρόταση αυτή τη στιγμή. Το δέλεαρ της συμμετοχής στο Τσάμπιονς λιγκ είναι πολύ μεγάλη».

Για τον Κακόριν: «Πρέπει να τελειώσει και το πρωτάθλημα Ιταλίας για να δει η Φιορεντίνα πως θα κινηθεί. Έχει βρει την Ιθάκη του εδώ στην Κύπρο αλλά περιμένουμε. Το δεδομένο είναι ότι είναι πολύ χαρούμενος στον Άρη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ