aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΓιαμπλόνσκι: «Μου αρέσουν όλα, ζεστή πόλη, φιλικοί άνθρωποι»

Γιαμπλόνσκι: «Μου αρέσουν όλα, ζεστή πόλη, φιλικοί άνθρωποι»

Ενθουσιασμένος με τις πρώτα δείγματα που έχει από τη ζωή στην Κύπρο δήλωσε ο Εβγένι Γιαμπλόνσκι. Το νέο απόκτημα του Άρη σε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελαφράς Ταξιαρχίας δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός πως δεν υπήρχε πουθενά ως ενημέρωση στο διαδίκτυο το γεγονός πως στην Κύπρο τα αυτοκίνητα κινούνται στην αριστερή πλευρά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Βρίσκεσαι στην Κύπρο μόλις λίγες μέρες. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την πόλη και την ομάδα;

Οι πιο ευχάριστες. Ζεστή, πόλη, φιλικοί άνθρωποι. Ξαφνιάστηκα από το γεγονός ότι οδηγείται στην αριστερή πλευρά, αλλά αρχίζω να το συνηθίζω. Φυσικά πριν ολοκληρωθεί η μετεγγραφή μου, ενδιαφέρθηκα να μάθω για την ομάδα και διάβασα αρκετά στο διαδίκτυο και λίγο πολύ ήταν όπως τα περίμενα. Μου αρέσουν όλα, με υποδέχτηκαν όλοι πολύ καλά και τους ευχαριστώ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστείς σε άλλο πρωτάθλημα στο εξωτερικό. Επιπλέον, οι μετεγγραφές Ιανουαρίου έχουν λίγο χρόνο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Σε απασχολεί αυτό;

Καταλαβαίνω ότι θα έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα εάν πήγαινα σε μια ομάδα όπου το πρωτάθλημα της ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Γι’ αυτό, αμέσως μετά την πρωτοχρονιά, ξεκίνησα ατομικές προπονήσεις για να διατηρηθώ σε καλή φόρμα. Φυσικά πρέπει να προσαρμοστείς λίγο γρηγορότερα, αλλά νομίζω ότι ήμουν έτοιμος γι’ αυτό. Θέλω να αρχίσω να συνεισφέρω στην ομάδα το ταχύτερο δυνατόν.

Μπορείς να μας περιγράψεις τον εαυτό σου εντός και εκτός γηπέδου;

Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για τον εαυτό σου, είναι καλύτερα να βλέπεις τα πράγματα ως παρατηρητής. Όμως μου έλεγαν πάντοτε ότι είμαι πειθαρχημένος, αξιόπιστος και υπεύθυνος. Αναμφίβολα συμφωνώ με αυτά έτσι αισθάνομαι και εγώ. Εκτός γηπέδου είμαι πολύ ευγενικός και γενικά ήρεμος τύπος.

Γιατί επέλεξες να αγωνίζεσαι με τον αριθμό 58, έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για σ’ ένα;

Σε όλη μου την καριέρα αγωνιζόμουν με τον αριθμό 5, αλλά δεν ήταν διαθέσιμο στον ΑΡΗ. Σκέφτηκα ποιος αριθμός με το 5 θα μου άρεσε και κατέληξα στο 58. Συνεπώς δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, απλά μου αρέσει.

Είσαι αρκετά νεαρός, αλλά ταυτόχρονα πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής. Έχεις αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να έρθεις στον ΑΡΗ και το Κυπριακό πρωτάθλημα;

Ήταν πάντοτε πολύ σημαντικό για μένα η ομάδα να θέτει υψηλούς στόχους και να προσπαθεί να τους υλοποιεί. Ο ΑΡΗΣ κάνει ακριβώς αυτό. Πιστεύω ότι έπονται σπουδαίες επιτυχίες για την ομάδα. Ως αθλητής θέλω πάντοτε να βελτιώνομαι και να πετυχαίνω πράγματα. Ο ΑΡΗΣ μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται για να πετύχει τους στόχους της.

Μίλησες με κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Κύπρο πριν λάβεις την απόφαση να αποδεχτείς την πρόταση του ΑΡΗ;

Όχι. Ήξερα ότι ο πρώην παίκτης της Γκόμελ της Λευκορωσίας ο Βίταλι Κβάσουκ, αγωνίζεται στην Κύπρο αλλά δεν του τηλεφώνησα. Ήθελα να πάρω την απόφαση σύμφωνα με τη δική μου αίσθηση και αντίληψη.

Υπάρχει κάτι που σου έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση τις πρώτες σου μέρες εδώ στην Κύπρο;

Όπως είπα και πιο πριν, όσο αστείο κι’ αν ακούγεται, το ότι οδηγείται στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Κατά τα άλλα, διάβασα μερικά πράγματα για την Κύπρο πριν έρθω και λίγο πολύ ήμουν έτοιμος. Με ξάφνιασε το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά σε αυτά που διάβασα για το ότι οδηγείται στα αριστερά. Την επόμενη μέρα της άφιξης μου, ήμουν στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΡΗΣ και εντυπωσιάστηκα ευχάριστα από την εξαιρετική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και το πάθος των φιλάθλων στην Κύπρο. Νομίζω όμως ότι οι καλύτερες εντυπώσεις και τα όσα θα ανακαλύψω για την Κύπρο, δεν έχουν έρθει ακόμη.

Αυτή είναι η πρώτη σου συνέντευξη στη χώρα μας. Τι θες να πεις στους φιλάθλους μας που αγωνιούν να σε δουν να αγωνίζεσαι;

Πρώτα απ’ όλα θέλω να στείλω τα χαιρετίσματα μου σε όλους και να τους πω ότι είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της οικογένειας του ΑΡΗ. Ελπίζω να βρω τη φόρμα μου το ταχύτερο δυνατό, να μπω στο γήπεδο και να δικαιώσω τις προσδοκίες. Θα με κάνει πάντα χαρούμενο να τους βλέπω στο γήπεδο, γιατί η υποστήριξη τους είναι πάντοτε ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ