aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: «Ζει» και «πεθαίνει» με τις ιδέες του Σπιλέφσκι

Άρης: «Ζει» και «πεθαίνει» με τις ιδέες του Σπιλέφσκι

Στις 18 Ιανουαρίου ο Άρης έχασε με 2-4 από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και αποκλείστηκε από το κύπελλο. Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι προηγήθηκε 1-0, έχασε κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ, όμως δέχθηκε βαριά ήττα. Ήταν το έβδομο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα για τη λεμεσιανή ομάδα που έδειχνε να χάνει τον δρόμο της.

Μάλιστα, το γεγονός πως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» λίγες ημέρες προηγουμένως είχε ηττηθεί με 3-4 από την ΑΕΚ στην «Αρένα», σε ματς που προηγήθηκε 2-0, έφερε γκρίνια και αρκετή κριτική για το γεγονός πως οι πράσινοι δεν κατάφερναν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Τα λόγια του Αλεξέι Σπιλέφσκι μετά τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ μοιάζουν προφητικά. «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποιες μαύρες περίοδοι, αλλά πάντα μετά από αυτές ακολουθούν οι καλές περίοδοι και θεωρούμε ότι θα επιστρέψουμε στις καλές. Είμαστε η μοναδική ομάδα που σε αυτό το γήπεδο έκανε τόσες ευκαιρίες κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, όμως κάναμε σοβαρά λάθη στην άμυνα και ο ΑΠΟΕΛ μας τιμώρησε», και με ισχυρή δόση αυτοπεποίθησης ύψωσε ασπίδα προστασίας στους παίκτες του.

«Είμαστε μαχητές, είμαι μαχητής και θα επανέλθουμε. Ο εύκολος τρόπος είναι να αντικαταστήσεις τους ποδοσφαιριστές, ο δύσκολος είναι να τους βελτιώσουμε. Όταν τους αποκτούσαμε ξέραμε τα ατού και τις αδυναμίες τους. Δεν θα τους σταυρώσουμε, θα τους δώσουμε την ευκαιρία ξανά και ξανά μέχρι να έρθουν εκεί που τους θέλουμε».

Από τότε ο Άρης «τρέχει» σερί εννέα αγώνων χωρίς ήττα. Κέρδισε εφτά ματς και αναδείχθηκε δύο φορές ισόπαλος με απολογισμό τερμάτων 20 υπέρ και 6 κατά. Όσο για την απάντηση του Σπιλέφσκι στο ερώτημα γιατί δεν αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη όταν η ομάδα του προηγείται; Κάτι σαν… θα ζήσω και θα πεθάνω με τις ιδέες μου. «Ποιος εγγυάται ότι η αλλαγή θα δουλέψει; Άλλωστε στο παρελθόν είχαμε επιτυχίες με το ίδιο σύστημα. Μπορεί να είμαι νεαρός, αλλά δεν είμαι άπειρος. Όταν έφυγα από την προηγούμενη ομάδα επιθυμούσαν όλοι τον τρόπο παιχνιδιού που είχαμε. Είμαστε νέα ομάδα, δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας», δήλωσε ο Σπιλέφσκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ