aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: Βγαλμένος από υπολογιστή!

Άρης: Βγαλμένος από υπολογιστή!

Απίστευτο κι όμως… Αρειανό! Κρατήστε λογαριασμό για να μην χαθεί το μέτρημα από μία ομάδα που «φωνάζει», πλέον, πως έρχεται από την εξωτερική για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

Α) Στο 10’ υποδειγματική αντεπίθεση και τελείωμα του Κακόριν. Β) Στο 57’ ο Ρώσος επιθετικός από εκτελεστής μετατράπηκε σε δημιουργό και ο Γκομίς δεν λάθεψε. Γ) Στο 74΄ο Μπαμπίκα άδειασε ολόκληρη την αντίπαλη άμυνα και νίκησε τον τερματοφύλακα. Δ) Η καταιγίδα εξασθένισε στο 89’ με άριστο τελείωμα του Μαγιαμπέλα.

Τελικό σκορ στο Στάδιο «Αλφαμέγα»; Άρης-ΑΕΚ 4-0!

Η παραπάνω ραψωδία των πρασίνων της Λεμεσού ήταν αποτέλεσμα της συγκέντρωσης, της θέλησης, του πάθους, της αγωνιστικής προσήλωσης. Οι ποδοσφαιριστές του Σπιλέφσκι δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να κυνηγούν το γκολ και το θέαμα, εξαπολύοντας ταχύτατες επιθέσεις που αποπροσανατόλισαν την ΑΕΚ. Το τελικό σκορ όχι μόνο δεν ήλθε τυχαία αλλά, απεναντίας, τα τρία γκολ προήλθαν από συνδυασμένες επιθετικές προσπάθειες, όπου η διάθεση των παικτών των γηπεδούχων ήταν το χαρακτηριστικό στοιχείο των ενεργειών τους. Σημειώνεται πως στο 37’ είχε ακυρωθεί από το VAR γκολ του Μπαμπίκα, με υπόδειξη οφσάιντ (χιλιοστά)!

Καταιγιστικός ο Άρης, έχοντας ουσία, απλότητα και πείσμα διέσυρε την ΑΕΚ που δεν της έφτανε η αμυντική δυσλειτουργία, στις δύο καλές φάσεις που με τόσο κόπο δημιούργησε (Φαράζ 32’, Λόπες 71’), είδε τον Αλβες να κατεβάζει τα… ρολά της εστίας του.

«Είναι απίθανο να αμυνθείς με τα μάτια. Αν μπορούσα θα έβγαζα τον εαυτό μου και τους 11 παίκτες από το γήπεδο», είπε ο Ολτρα, εμφανώς απογοητευμένος, κάτι που αντικατοπτρίζει πάρα πολλά. «Είμαι πολύ θυμωμένος, προτιμώ να πω περισσότερα στα αποδυτήρια και όχι εδώ. Είναι πολύ άσχημη μέρα. Είμαι ο υπεύθυνος που δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Ο Άρης ήταν καλύτερος. Έχω πολλά μέσα μου, όμως είναι δύσκολο να τα εκφράσω στα αγγλικά. Αυτός που έχει την ευθύνη είναι ο προπονητής και αυτό ισχύει πάντα στο ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος έκανε οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με ματς απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

Με αυτά και με αυτά, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε ούτε στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ κι όχι μόνο δεν μείωσε τη διαφορά, αλλά με την τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, την είδε να αυξάνεται (-4).

Στον αντίποδα, η ομάδα της Λεμεσού πετυχαίνοντας την έβδομη νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια, έπιασε τη χθεσινή αντίπαλο στη δεύτερη θέση και το σπουδαιότερο, μείωσε στο -4 από την κορυφή, με τον Σπιλέφσκι να εκθειάζει τους ποδοσφαιριστές του.

Αφού έκανε λόγο πως στο προηγούμενο ματς στη Λάρνακα, κλάπηκαν τρεις βαθμοί από την ομάδα του, αποκάλυψε το ακόλουθο: «Ετοίμασα πολύ συναισθηματικό βίντεο για τους παίκτες και μπορούσα να δω τη φλόγα στα μάτια τους να μπουν στο γήπεδο και να αρχίσουν το παιχνίδι. Και το έδειξαν αυτό». Ρωτηθείς για τον κόσμο της ομάδας που ζητά το πρωτάθλημα, είπε: «Ο κόσμος μπορεί να ζητά ό,τι θέλει. Και εγώ κάποτε ονειρεύομαι ότι θα κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ