aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: Τους… αιφνιδιάζει με αποδείξεις

Άρης: Τους… αιφνιδιάζει με αποδείξεις

Έχοντας πετύχει 61 γκολ στις 34 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Άρης διαθέτει την κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος, σκοράροντας κατά μέσο όρο 1.80 γκολ ανά αγώνα. Δεν είναι μυστικό άλλωστε, πως παρά την επίσης πολύ καλή αμυντική λειτουργία τους, η επίθεση αποτέλεσε το δυνατό «όπλο» των πρασίνων στη φετινή εντυπωσιακή πορεία τους στο πρωτάθλημα.

Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι και οι παίκτες του έχουν αναγάγει σε… επιστήμη τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και τους ταχύτατους αιφνιδιασμούς. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» εκμεταλλεύεται στον απόλυτο βαθμό τους πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ της, ιδιαίτερα στα άκρα, πιάνοντας στον «ύπνο» τους αντιπάλους της. Ως αποτέλεσμα, έχει πετύχει μεγάλος μέρος των τερμάτων της μέσω αντεπιθέσεων. Μεγάλη έρευνα που παρουσιάζει το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES), κατατάσσει τον Άρη ως την κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος στις αντεπιθέσεις (17 ανά ματς), αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές.

Από εκεί και πέρα, ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ενόψει του αυριανού εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Ομόνοια, για την 9η αγωνιστική της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Με μοναδικό στόχο το τρίποντο που θα διατηρήσει ή και θα αυξήσει τη διαφορά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ, ο Σπιλέφσκι ετοιμάζει το πλάνο του μετρώντας τρεις σημαντικές επιστροφές, αλλά και δύο απουσίες. Συγκριμένα, οι Αλεξάντερ Κακόριν, Γιούλϊους Σόκε και Στιβ Γιαγκό τίθενται ξανά στη διάθεση του, ενώ δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Κώστας Πηλέας και Σάβι Μπαμπίκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ