aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης να γουστάρεις και στην Ευρώπη! (vid)

Άρης να γουστάρεις και στην Ευρώπη! (vid)

Ονειρική, ιστορική πρεμιέρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον Άρη! Με «χρυσούς» σκόρερ τους Καζού (53’) και Γκομίς (65’) η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επικράτησε με 2-0 της Νέφτσι, για τον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Ο επαναληπτικός αγώνας στο Μπακού είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 28 Ιουλίου (20:00).

Καλός, αλλά κάπως σφιγμένος στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης. Απόλυτος κυρίαρχος στο δεύτερο. Έκλεισε την αζέρικη ομάδα στα καρέ της, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Θα μπορούσε μάλιστα, να είχε σε μεγάλο βαθμό «κλειδώσει» την πρόκριση, αν ο Γιαμπλόνσκι στο 90+7′ ευστοχούσε στην τεράστια ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Στην άμυνα δε, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

Θετικότατο πρόσημο παίρνουν στο επίσημο ντεμπούτο τους με τη φανέλα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», και τα τρία νέα αποκτήματα της ομάδας, που αγωνίστηκαν ως βασικοί (Σόκε, Μαγιαμπέλα, Γκομίς). Ο πρώτος είχε δοκάρι στο 22′, ενώ οι δύο τελευταίοι, με το… καλημέρα έδειξαν πως έχουν τα φόντα να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα της Λεμεσού. Εξαιρετική παρουσία είχαν επίσης και οι Σπόλιαριτς, Καζού.

*Ραπίντ Βιέννης και Λέχια Γκντανσκ εξήλθαν ισόπαλες με 0-0 στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στην Αυστρία. Θυμίζουμε, η νικήτρια του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον Άρη, εάν καταφέρει τελικά να προκριθεί, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Το ματς

Δυνατά και με αρκετή διάθεση για επίθεση μπήκε στον αγώνα ο Άρης. Από νωρίς πήρε τον έλεγχο και μόλις στο 3’ απείλησε για πρώτη φορά με τον Γκομίς. Σταδιακά η Νέφτσι ισορρόπησε, πήρε μέτρα στο γήπεδο ωστόσο δεν δημιούργησε ουσιαστικές ευκαιρίες, πέραν της φάσης του 14’ με τον Βανά να παρεμβαίνει σωτήρια και να διώχνει σε κόρνερ. Στο 22’ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στάθηκε άτυχη, όταν το δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Σόκε πήγε στο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα, ενώ είχαν και από μια καλή στιγμή. Αρχικά στο 33’ με τον Λαουγάλ απείλησε η Νέφτσι, και ένα λεπτό αργότερα (34’) ο Άρης με τον Γκομίς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Λεμεσού ήταν καταιγιστική, μη επιτρέποντας όποιαδήποτε αμφισβήτηση της ανωτερότητας της. Από νωρίς μάλιστα στο δεύτερο μέρος, φρόντισε να δώσει στους Αζέρους να καταλάβουν ποιος είναι το… αφεντικό! Δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, ενώ και ανασταλτικά ήταν άψογη. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πράσινοι δημιούργησαν 10 τελικές προσπάθειες στο δεύτερο 45λεπτο, έναντι μόλις μιας των Αζέρων.

Με δύο γκολ των Καζού (53’) και Γκομίς (65’) ο Άρης εξαργύρωσε την ανωτερότητα του και έκανε αποφασιστικότατο βήμα πρόκρισης. Αρχικά ο Βραζιλιάνος που βρέθηκε απέναντι από τον Μπρκιτς, πλάσαρε εύστοχα, ενώ ο Σενεγαλέζος με κεφαλιά από κοντά, μετά από σέντρα-ακριβείας του Σπόλιαριτς, διπλασίασε τα τέρματα των λεμεσιανών.

Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι ποδοσφαιριστές του Αλεξέι Σπιλέφσκι ήταν λίγο πιο εύστοχοι, αφού χάθηκαν πολλές καλές ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων. Ιδιαίτερα, στη φάση του 90+7′ με τον Γιαμπλόνσκι να αστοχεί σε τετ α τετ, που ενδεχομένως να τελειώνε την υπόθεση πρόκριση.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό, Μπρόρσον, Ντελμίρο, Καζού, Μπράουν (83′ Μουσούντα), Σόκε, Σπόλιαριτς (83′ Γιαμπλόνσκι), Μαγιαμπέλα (62′ Πηλέας), Σλόγκαρ (73′ Μπένγκτσον), Γκομίς (83′ Σικόρσκι).

Νέφτσι (Λαουρέντιου Ρέχεκαμπφ): Μπρκιτς, Μποντζ (69′ Ζουλφουγκάρλι), Κβερκβέλια, Στάνκοβιτς, Σαλαχλί, Τζαμπέρ (75′ Γιουσιφλί), Μαχμούντοβ, Έντι (69′ Χατζίγιεφ), Σάιεφ (87′ Μπογκομόλσκι), Λαουγάλ (75′ Ροντρίγκες), Ντονιόχ.

Σκόρερ: Καζού 53′, Γκομίς 65′ / –

Κίτρινες: Μπρόρσον / Σάιεφ, Ντοντιόχ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία).

Α’ Βοηθός διαιτητής: Γκόραν Πατάκι (Κροατία).

Β’ Βοηθός διαιτητής: Λούκα Πάγιτς (Κροατία).

Τέταρτος: Ντάριο Μπελ (Κροατία).

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3′ Πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Γκομίς από πλάγια θέση στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ, με δυσκολία απομάκρυνε ο Μπρκιτς.

7′ Εκτός περιοχής σουτ του Σπόλιαρτς, άστοχο.

12′ Από πολύ πλάγια προσπάθησε να απειλήσει ο Μαγιαμπέλα, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων η μπάλα.

14′ Πρώτη ευκαιρία στο ματς για τη Νέφτσι. Αδράνεια στην άμυνα του Άρη, πέρασε από δύο ο Σάιεφ. Η κόντρα πήγε να ευνοήσει τον Ντονιόχ, την τελευταία στιγμή ο Βάνα έβγαλε σε κόρνερ.

– Μπήκε δυνατά ο Άρης, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και ήταν πιο επιθετικός από τη Νέφτσι. Ισορρόπησαν οι Αζέροι στα τελευταία λεπτά.

22′ Δοκάρι για τον Άρη! Άτυχοι οι λεμεσιανοι, το δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Σόκε πήγε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρκιτς.

24′ Κίτρινη στον Μπρόρσον για φάουλ στον Ντονιόχ.

27′ Επικίνδυνο και έξυπνο γύρισμα του Μαγιαμπέλα, παράλληλο με την εσίτα. Πέρασε από όλους η μπάλα. Δεν πρόλαβε ο Καζού να μπει στην πορεία της.

29′ Ένα ακόμα μακρινό σουτ για τον Άρη, με τον Μπράουν αυτή τη φορά. Ξανά, άστοχο.

31′ Κίτρινη κάρτα και στον Σάιεφ, για διαμαρτυρίες.

33′ Δυνατό συρτό σουτ του Λαουγάλ, από το ύψος της περιοχής. Πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βανά.

34′ Νέα καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Γκομίς από καλή θέση στην περιοχή έκανε το σουτ, απομάκρυνε με δυσκολία ο Μπρκιτς. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Καζού, που προσπάθησε με πλάτη προς την εστία να σκοράρει αλλά ήταν άστοχος.

– Χωρίς αξιόλογη φάση εδώ και κάποια λεπτά στο ματς.

– Ένα λεπτό ο χρόνος των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

23

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Τρομερή χαμένη ευκαιρία για τον Άρη, με τον Καζού σε κενή εστία από πολύ κοντά να αστοχεί, μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Σπόλιαριτς.

50′ Συρτό εκτός περιοχής σουτ του Σλόγκαρ, μπλόκαρε ο Μπρκιτς.

50′ Νέα πολύ καλή χαμένη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Μαγιαμπέλα αυτή τη φορά γύρισε, δεν πρόλαβε σε κενή εστία να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα ο Σλόγκαρ.

53′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ ο Άρης με τον Καζού! Από τον Γκομίς ξεκίνησε η φάση, που έδωσε στον Μαγιαμπέλα, αυτός με τη σειρά του έστρωσε στον Βραζιλιάνο που βρέθηκε απέναντι από τον Μπρκιτς και πλάσαρε εύστοχα. Πρώτο ιστορικό γκολ του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

57′ Ακόμα μια καλή ευκαιρία για τον Άρη. Το σουτ εντός περιοχής σουτ του Σπόλιαριτς κόντραρε, και κατέληξε στα χέρια του Μπρκιτς.

59′ Ο Γκομίς από καλή θέση απείλησε, λίγο έξω η μπάλα.

– Έξι τελικές προσπάθειες ο Άρης σε 15 περίπου λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

62′ Πρώτη αλλαγή για τον Άρη. Πηλέας αντί του Μαγιαμπέλα.

65′ ΓΚΟΛ 2-0 Διπλασιάζει τα τέρματα του ο Άρης, με τον Γκομίς! Με κεφαλιά ο Σενεγαλέζος, μετά από σέντρα ακριβείας του Σπόλιαριτς από δεξιά. Πρώτο επίσημο γκολ του Γκομίς με τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας.

68′ Νέα ευκαιρία για τον Άρη. Την τελευταία στιγμή ο Μπρκιτς μάζεψε πριν η μπάλα φτάσει στον Μπράουν.

69′ Διπλή αλλαγή για τη Νέφτσι. Χατζίγιεφ και Ζουλφουγκάρλι αντί των Έντι και Μποντζ αντίστοιχα.

– Επιθετικός μονόλογος για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο.

73′ Ντεμπούτο και για τον Μπένκγτσον με τη φανέλα του Άρη. Πέρασε στη θέση του Σλόγκαρ.

73′ Από το ύψος της περιοχής πλάσαρε ο Σπόλιαριτς, λίγο πάνω από την εστία της Νέφτσι.

75′ Νέα διπλή αλλαγή για τη Νέφτσι. Γιουσιφλί και Ροντρίγκες στις θέσεις των Τζαμπέρ και Λαουάλ.

79′ Δυνατό σουτ του Μπράουν, πάνω από τα δοκάρια.

82′ Κίτρινη στον Ντονιόχ.

82′ Τριπλή αλλαγή για τον Άρη. Σπόλιαριτς, Μπράουν και Γκομίς εκτός, Γιαμπλόνσκι, Μουσούντα και Σικόρσκι εντός.

87′ Μπογκομόλσκι αντί του Σάιεφ.

– Έξι λεπτά ο έξτρα χρόνος.

90+7′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Άρη να… τελειώσει την πρόκριση. Ο Γιαμπλόνσκι έφυγε απέναντι από τον Μπρκιτς, το τελείωμα του όμως έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ