aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: Με σβηστές τις μηχανές, την πιο εύκολη νίκη του

Άρης: Με σβηστές τις μηχανές, την πιο εύκολη νίκη του

Με δεκαπέντε νίκες, στην 3η θέση και έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή ολοκλήρωσε ο Άρης την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Χθες, πιθανότατα, να πέτυχε την πιο εύκολη νίκη του στη σεζόν. Με… σβηστές τις μηχανές και με μπόλικη γενναιοδωρία κατέβαλε την Ανόρθωση με 2-0.

Ό,τι καλύτερο για να επιβεβαιώσει τη δυναμική του (μετρά έξι νίκες τους τελευταίους επτά αγώνες) και να αντλήσει δύναμη για τα πολύ πιο δύσκολα που ακολουθούν στην προσπάθεια για αναρρίχηση στην κορυφή. Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι δεν θέλησε να καθορίσει τον στόχο στα πλέι οφ, λέγοντας ότι η πρώτη επιδίωξη είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. «Ήταν σημαντικό να πάρουμε τη νίκη. Είναι εκπληκτικό που και πέρυσι και φέτος είμαστε στην πρώτη εξάδα. Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένο στόχο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λευκορώσος τεχνικός.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, όπως αποτυπώθηκε χθες στο Στάδιο «Αλφαμέγα» έμοιαζε σαν τη μέρα με τη νύχτα. Οι παίκτες του Σπιλέφσκι κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς εκμεταλλευόμενοι το ταλέντο και την ταχύτητά τους. Ίσως μάλιστα το σκορ να τους αδικεί, αφού έφτιαξαν 16 τελικές προσπάθειες (έναντι μόνο δύο των αντιπάλων τους), μερικές από τις οποίες πολύ καλές ευκαιρίες. Αξιοποιήθηκαν μόνο δύο. Η πρώτη από τον Μποακί στο 26’ (μετά από κόρνερ, ο Λόρια έδιωξε με γροθιές και ο Γκανέζος με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία) και η δεύτερη με τον Μαγιαμπέλα (61’), ο οποίος άφησε «σταματημένους» τους αμυντικούς που τον κυνηγούσαν και πλάσαρε υποδειγματικά.

Η Ανόρθωση πήγε στη Λεμεσό με μια ενδεκάδα απουσίες και με κάποιους νεαρούς από την εφηβική ομάδα (Άρης Τάκη και Σωτήρης Αργυρού) να συμπληρώσει 18άδα. Λίγο οι απουσίες, λίγο η έλλειψη ισχυρού κίνητρου, λίγο οι γνωστές αδυναμίες, έφεραν άλλη μια κακή εμφάνιση για τους κυανόλευκους που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλό. Στο πρώτο ημίχρονο έκαναν όλη κι όλη μια τελική προσπάθεια (ένα μακρινό σουτ του Νινγκά) που δεν ήταν καν ευκαιρία) κι άλλη μια στην επανάληψη.

Η αδυναμία στον δημιουργικό τομέα «φώναζε» και πάλι (όπως και στους αγώνες κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό), ενώ κάποιοι παίκτες της επιβεβαιώνουν στις πλείστες εμφανίσεις τους, ότι μόνο ως «λαθρεπιβάτες» μπορούν να χαρακτηριστούν σε καράβι που έχει φιλοδοξίες. Ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς, όμως, ήταν ιδιαίτερα ευγενικός με τους παίκτες του. «Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Μας περιμένει η β’ φάση, όπου θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε νεαρά παιδιά που θα πάρουν ευκαιρίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των κυανόλευκων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ