aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣ«Άρης, λαός, πρωτάθλημα»

«Άρης, λαός, πρωτάθλημα»

Μπορεί να μην είχε την ένταση και τη διάρκεια παρόμοιων συνθημάτων από ομάδες με πολλαπλάσιο κόσμο στην κερκίδα, αλλά ακούστηκε. Και πολύ περισσότερο, μίλησε στην ψυχή του κάθε Αρειανού, ιδιαίτερα των παλαιότερων που βρέθηκαν προχθές βράδυ στο νεόδμητο στάδιο της πόλης: «Άρης, λαός, πρωτάθλημα». Ναι, η ομάδα της Λεμεσού επέστρεψε εκεί, που με βάση τη συνολική φετινή εικόνα, άξιζε!

Με εκκωφαντική «τεσσάρα» στην ΑΕΚ και μπαλάρα, έπιασε την αντίπαλο στη δεύτερη θέση, πλησιάζοντας αυτομάτως τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (-4). Οι πράσινοι έστησαν ξεχωριστό πάρτι στο Στάδιο «Αλφαμέγα», ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας Αλεξέι Σπιλέφσκι και οι ποδοσφαιριστές γνώρισαν την αποθέωση και η πεποίθηση που πλανάται στην αρειανή ατμόσφαιρα, αλλά και οι υπάρχουσες ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι τα εξαιρετικά δύσκολα αποτελούν παρελθόν. Ή, ορθότερα, τα καλύτερα για τον Άρη του Λευκορώσου κόουτς είναι μπροστά και γεμίζουν άπαντες με περίσσια αυτοπεποίθηση στην τελική ευθεία της σεζόν.

Η ομάδα, όχι μόνο βγήκε αλώβητη από μία επίπονη διαδικασία, αλλά κάλυψε σε άκρως σημαντική φάση του μαραθωνίου,  τις εις βάρος της διαφορές απέναντι σε ΑΕΚ και Πάφος FC. Και το έπραξε, παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Με αυτοματισμούς, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και χωρίς ίχνος κόμπλεξ οποιασδήποτε κατωτερότητας. Έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο, αυτό που γουστάρει να βλέπει ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος. Οι επτά νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια, προφανώς λένε πολλά. Οι πράσινοι, δεν γύρισαν μόνο τον διακόπτη μετά την αγωνιστική «κοιλιά» των σερί ισοπαλιών (μέσα Δεκεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου), αλλά απέδειξαν με την αγωνιστική συμπεριφορά κατά το τελευταίο ιδιαίτερα δίμηνο πως, μπορούν να υλοποιήσουν ένα στόχο που έμοιαζε ακατόρθωτος. Στόχος που δεν κατάφερε ποτέ κανείς στην ομάδα!

Το επίσης ενισχυτικό στοιχείο; Είναι το μοναδικό σύνολο που εδώ και 157 μέρες, ή το προτιμάτε 22 συναπτά ματς στο πρωτάθλημα, δέχθηκε μόλις μία ήττα. Πρόκειται για ομολογουμένως αξιοσημείωτο κατόρθωμα, το οποίο έρχεται να αποδείξει το πόσο δυσκολοτάβλητη ομάδα διαθέτει. Από το ματς του πρώτου γύρου με τον Απόλλωνα (3-0), το οποίο είχε διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου 2022, μονάχα μία φορά λύγισε. Από την ΑΕΚ στην «Αρένα» (4-3).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ