aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: Η έμπνευση που δικαίωσε τον Λιάσο

Άρης: Η έμπνευση που δικαίωσε τον Λιάσο

Σε ένα παιχνίδι με ένταση, πάθος και λιγοστές ωστόσο φάσεις, ο Άρης με γκολ του Ματία Σπόλιαριτς στο 31ο λεπτό, κέρδισε την ΑΕΛ με 1-0 και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ήταν ομολογουμένως σπουδαία και υπερπολύτιμη επιτυχία για την ομάδα του Λιάσου Λουκά, η οποία αντέδρασε μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (0-1) και έδειξε άλλη μία φορά ικανός για να διανύσει αξιοπρόσεκτη πορεία στο τρέχον πρωτάθλημα.

Μέχρι το 25ο λεπτό, οι πράσινοι υποχρεώθηκαν σε παθητικό ρόλο και κινδύνεψαν σε ορισμένες περιπτώσεις, με κύρια τη φάση του 16’ όταν ο Ντελμίρο σταμάτησε την μπάλα στη γραμμή μετά από κοντινό σουτ του Πελέ.

Οι πράσινοι και πιο συγκεκριμένα ο προπονητής τους, «διέγνωσε» νωρίς το πρόβλημα, προχωρώντας σε εσωτερικές διαφοροποιήσεις. Ανακάτεψε την τράπουλα στην άμυνα και παραλλήλως, άλλαξε πλευρά δράσης στους πλάγιους επιθετικούς, βλέποντας σταδιακά την ομάδα του να ισορροπεί και να κινείται καλύτερα μεσοεπιθετικά. Ο Μπαμπίκα, παίκτης που άλλαξε πλευρά, δικαίωσε τον Λουκά για την έμπνευσή του αφού στο 31ο λεπτό, κινήθηκε ταχύτητα, πέρασε την μπάλα στον Σπόλιαριτς, ο οποίος με έξυπνο πλασέ νίκησε τον Βοζίνια (1-0).

Όσο για το δεύτερο ημίχρονο; Ο Αρης, ιδιαίτερα όσο άδειαζε η άμμος από την κλεψύδρα του χρόνου, περισσότερο «μαζευόταν», ψάχνοντας μία καλή φάση για να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 81΄, θα μπορούσε ο Στεπίνσκι να σκοράρει, ωστόσο ο Βοζίνια βρέθηκε σε ετοιμότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ