aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: «Φοβητσιάρικο» επιθετικό καρέ

Άρης: «Φοβητσιάρικο» επιθετικό καρέ

Το αυριανό ντέρμπι Απόλλων – Άρης κεντρίζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για τις δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Άρης διατηρεί το αήττητο στα τελευταία εννιά ματς (7 νίκες, 2 ισοπαλίες) και θα θελήσει να δώσει συνέχεια, τερματίζοντας το νικηφόρο σερί πέντε αγώνων του αντιπάλου του.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να διατηρήσει τη διαφορά από την κορυφή ή να πλησιάσει ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που θα ακολουθήσει τη Δευτέρα το ντέρμπι ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ.

Σ’ αυτή την προσπάθειά της, η ομάδα του Σπιλέφσκι στηρίζει πολλά στο «φοβητσιάρικο» επιθετικό καρέ, που «ματώνει» συνεχώς τα αντίπαλα δίκτυα. Αποτελείται από τους Κακόριν, Μπένγκτσον, Μπαμπίκα και Γκομίς. Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές μαζί πέτυχαν τα 30 από τα 52 γκολ της ομάδας τους στο πρωτάθλημα. Κατά σειρά είδαν 11, 7, 6 και 6 φορές δίκτυα.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, η πιο πάνω τετράδα είναι η πιο επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο και σ’ αυτή στηρίζει πολλά ο Σπιλέφσκι ενόψει και της συνέχειας, για επίτευξη των στόχων του Άρη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι η πιο παραγωγική του πρωταθλήματος και στηρίζει την παρουσία της στα ψηλά κυρίως στην επιθετική γραμμή της.

Τώρα, όσον αφορά στον αυριανό αντίπαλο του Άρη, στα προηγούμενα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, οι Κακόριν και Στεπίνσκι πέτυχαν τα πέντε από τα έξι γκολ της ομάδας τους. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος τα τρία, δύο στο πρώτο ματς και ένα στο δεύτερο, ο Πολωνός ένα και ένα, ενώ το άλλο το πέτυχε ο Ντζαβέ πριν παραχωρηθεί ως δανεικός στο Παραλίμνι. Πλειάδα ικανών επιθετικών διαθέτουν οι πράσινοι της Λεμεσού, που προκαλούν πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, προς ικανοποίηση του Σπιλέφσκι.

Η προετοιμασία του Άρη για το αυριανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα ολοκληρώνεται σήμερα, με τον Λευκορώσο τεχνικό πλην του μόνιμα απόντα Μεντιούπ έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Είναι σε θέση να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα και την ίδια ώρα να έχει γεμάτο από ποιοτικές επιλογές και στον πάγκο, που του επιτρέπουν να διαφοροποιήσει αναλόγως της εξέλιξης του αγώνα, πρόσωπα ή και σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ