aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: Έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στο Μπακού - Στην Κύπρο με €450.000 στις αποσκευές

Άρης: Έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στο Μπακού – Στην Κύπρο με €450.000 στις αποσκευές

Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του Άρη στα ευρωπαϊκά κύπελλα ήταν εφιαλτικό. Η ομάδα της Λεμεσού δέχθηκε την ήττα (0-3) από τη Νέφτσι στο Μπακού. Αποτέλεσμα που ανέτρεψε τη νίκη του Άρη στην «Αρένα» (2-0) και επέτρεψε στην αντίπαλό του να σφραγίσει αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση, στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Η εμφάνιση του Άρη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν ήταν για τόσο βαρύ σκορ και μια τόσο αρνητική εξέλιξη. Κάποια κενά στην άμυνα (ο Ντόνιοχ στο 37’ το 1-0) και κυρίως ένα «νεκρό» εξάλεπτο στα αρχικά στάδια του δευτέρου ημιχρόνου (57’-62’), με τη Νέφτσι να πετυχαίνει δύο γκολ και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 (Έντι 57’, Σαϊέφ 62’), στοίχισαν στην ομάδα του Σπιλέφσκι. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπράουν (82’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το παρθενικό ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη δεν ήταν όπως το σχεδίασαν, στεναχώρησε όλους στον σύλλογο, όμως δεν έχουν επιλογή από το να σηκώσουν κεφάλι και να δουν την επόμενη μέρα. Αυτή δεν είναι άλλη από τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα σε περίπου ένα μήνα. Στην ομάδα της Λεμεσού φωνάζουν για φάουλ που προηγήθηκε του τρίτου τέρματος της Νέφτσι, που ήταν και καταδικαστικό. Την απίστευτη ευκαιρία του Γιαμπλόνσκι στην τελευταία φάση του πρώτου αγώνα φέρνουν στη μνήμη τους όλοι στον Άρη, μη πιστεύοντας ακόμα το πώς χάθηκε. Γιατί, εάν γινόταν γκολ, τότε το χθεσινό αποτέλεσμα δεν θα έδινε την πρόκριση στη Νέφτσι, αλλά θα οδηγούσε το ματς στην παράταση. Κρίμα…

Ο αγώνας στο Μπακού σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένος, κάτι που αποτυπώνεται από τις τελικές προσπάθειες, 11 της Νέφτσι έναντι 9 του Άρη. Απλώς η γηπεδούχος ομάδα αξιοποίησε κάποιες από αυτές, σε αντίθεση με τον Άρη που δεν είχε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Στο τέλος, αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, έψαξε το γκολ που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά και πάλι δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό. Επίσης ήταν εμφανή και τα σημάδια κούρασης από την υπερπροσπάθεια.

Η αποστολή του Άρη επέστρεψε στην Κύπρο λίγο πριν τις 8:00 το πρωί. Τα έσοδα του Άρη από την παρθενική παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα ανέρχονται στις 450.000 ευρώ. Η ΟΥΕΦΑ πληρώνει με 100.000 τη συμμετοχή σε κάθε προκριματικό γύρο όλων των διοργανώσεων, ενώ 350.000 ευρώ είναι το ποσό που εισπράττει η κάθε ομάδα που αποκλείεται στον 2ο προκριματικό γύρο της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ