aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: Επιδόρπιο με Κύπριους πριν το κυρίως με ξένους

Άρης: Επιδόρπιο με Κύπριους πριν το κυρίως με ξένους

Το κεφάλαιο «Κύπριοι παίκτες» είναι ιδιαίτερο στον Άρη. Εξάλλου, με βάση τις συμμετοχές που κατέγραψαν στη λήξασα σεζόν οι «ντόπιοι» ποδοσφαιριστές στην ομάδα της Λεμεσού, προκύπτει αυτομάτως θέμα. Πόσω μάλλον, όταν προχθές αποχώρησαν δύο εξ αυτών  και αναφερόμαστε στους Νικόλα Ματθαίου (109 λεπτά), Κρίστη Ανδρέου (66 λεπτά) ενώ την περασμένη εβδομάδα κούνησε μαντήλι ο Αντώνης Ελευθερίου (159 λεπτά). Εν ολίγοις από τους επτά αποτέλεσαν παρελθόν οι τρεις.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως  η πρώτη μετεγγραφή αφορούσε Κύπριο, δηλαδή των Κώστα Πηλέα και χθες ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Λένο Σωφρονίου, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σε δύο αγώνες την περασμένη σεζόν (165 λεπτά). Υπενθυμίζουμε πως πρώτος σε χρόνο συμμετοχής ήταν ο Ματία Σπόλιαριτς (28 ματς, 1.698 λεπτά, 8 γκολ) και ακολούθησαν οι Ανδρέας Φράγκος (22 ματς, 1.211 λεπτά), Θόδωρος Ιωσηφίδης (9 ματς, 228 λεπτά, 1 γκολ).

Η ενίσχυση του κυπριακού στοιχείου στους πράσινους της Λεμεσού, αποτελεί μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων. Ξεκαθαρίζεται ωστόσο, ότι μετεγγραφή Κύπριου δεν πρόκειται να γίνει απλά και μόνο για χάρη της μετεγγραφής. Πρέπει να ανιχνευτούν εκείνες οι επιλογές γηγενών ποδοσφαιριστών που θα έχουν την ποιότητα να διεκδικήσουν θέση στο αρχικό σχήμα και όχι, απλά να συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό. Και τέτοιοι παίκτες που να είναι ελεύθεροι και να μην αξιώνουν πάρα πολλά λεφτά, δεν είναι αρκετοί στο παζάρι.

Από εκεί και πέρα, στον Αρη βρίσκονται πολύ κοντά σε περαιτέρω ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού με ξένους ποδοσφαιριστές. Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και εκφράζεται η εκτίμηση πως είναι θέμα χρόνου να σκάσουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Ενδεχομένως να είναι μαζεμένες, κάτι που έγινε και στην περσινή αντίστοιχη περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ