aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: Δεν έδωσαν τυχαία €1.000.000 για πάρτη του

Άρης: Δεν έδωσαν τυχαία €1.000.000 για πάρτη του

Οι καλές ομάδες ξεκινούν πάντα από το νούμερο «1». Και στον φετινό Άρη, πέτυχαν διάνα (και) στην επιλογή του βασικού τερματοφύλακα, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς (όπως φαίνεται) που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο σκέλος του προγραμματισμού.

Ο ύψους 1.94μ. Βάνα Άλβες, με τα μακριά κάτω άκρα, αποδεικνύεται «λίρα εκατό» για τους πράσινους της Λεμεσού, αφού ο Βραζιλιάνος αποπνέει ασφάλεια, πραγματοποιώντας μεστές εμφανίσεις και πολλές φορές είναι αυτός που κρατά όρθια την ομάδα.

Η σωτήρια επέμβαση στο εξ επαφής σουτ που επιχείρησε ο Εντγκάρ Σάλι στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό είναι ενδεικτική της αξίας του. Θύμισε πορτιέρο χάντμπολ! Ενήργησε αστραπιαία στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, αποσόβησε ένα σχεδόν σίγουρο γκολ, χαρίζοντας αυτομάτως στον Άρη σπουδαία νίκη (1-0), η οποία τον διατήρησε στην τρίτη θέση και παραλλήλως στο «κυνήγι» του Απόλλωνα και της ΑΕΚ.

Εάν ανατρέξει κάποιος στους αριθμούς του 30χρονου τερματοφύλακα, εκτός από το απόλυτο στον χρόνο συμμετοχής, θα διαπιστώσει πως στα μισά παιχνίδια διατήρησε ανέπαφη την εστία του! Το προχθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό, δηλαδή, ήταν το έκτο από τα δώδεκα που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να στείλει την μπάλα στο πλεκτό του. Η αρχή έγινε στον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ (0-0) και ακολούθησαν οι αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Εθνικό (3-0), την ΑΕΛ (1-0), την ΑΕΚ (1-0), την Πάφος FC (0-0) και προσφάτως τον Ολυμπιακό (1-0).

Ο Βάνα, ασφαλώς, δεν είναι κανένας τυχαίος πορτιέρο. Το καλοκαίρι του 2016, βγαίνοντας για πρώτη φορά εκτός της χώρας του, πραγματοποίησε εκπληκτική σεζόν αγωνιζόμενος στη Φερεϊρένσε και το όνομά του βρέθηκε στη μετεγγραφική λίστα των μεγάλων ομάδων της Πορτογαλίας και όχι μόνο.

Η Πόρτο, τελικά, βγάζοντας από το ταμείο 1.000.000 ευρώ, κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του και για δύο χρόνια συνυπήρχε στο ρόστερ των «Δράκων» με τον νυν τερματοφύλακα της Ομόνοιας και συμπατριώτη του, Φαμπιάνο. Ο Βάνα, δεν πήρε τις ευκαιρίες που ανέμενε και μετά από δύο δανεισμούς στη Φερεϊρένσε, πήρε την απόφαση να αλλάξει ποδοσφαιρικές παραστάσεις, απαντώντας καταφατικά το περασμένο καλοκαίρι στην πρόταση που δέχθηκε από τον Άρη. Ώριμος και συγκροτημένος, έχει πολλά ακόμα να προσφέρει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ