aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: Άλλοι αναστατωμένοι, κι άλλοι... ψηλότεροι από περηφάνια

Άρης: Άλλοι αναστατωμένοι, κι άλλοι… ψηλότεροι από περηφάνια

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα βγαλμένη από παραμύθι για τον Άρη Λεμεσού. Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι μπορεί (και με το δίκιο του) να δηλώνει αναστατωμένος και θυμωμένος που η ομάδα του κέρδισε μόνο 2-0 την Νεφτσι Μπακού. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ματίγια Σπόλιαριτς. Όμως, οι λιγοστοί μα πιστοί φίλοι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που για δεκαετίες ολόκληρες έβλεπαν την ομάδα τους να πηγαινοέρχεται στην Α’ Κατηγορία μάλλον… ψήλωσαν από περηφάνια με τα όσα είδαν στην «Αρένα».

Όσοι πίστεψαν πως η περσινή πορεία του Άρη στο κυπριακό πρωτάθλημα ήταν μια φωτοβολίδα, πήραν την απάντησή τους από τον Ιούλιο. Ο Άρης δεν ήρθε απλά για να μείνει, αλλά στην ομάδα της Λεμεσού έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά. Με το «καλημέρα» στη σεζόν το επιβεβαίωσαν και έστειλαν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι πράσινοι «έλιωσαν» την Νέφτσι, καταγράφοντας 18 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις τεσσάρων των Αζέρων. Από ατυχία, αστοχία και έλλειψη καθαρού μυαλού ο Άρης δεν πέτυχε ακόμα περισσότερα γκολ, όμως και πάλι πήρε ένα ξεκάθαρο σκορ και με ασπίδα το 2-0 θα πάει στο Μπακού για να τελειώσει τη δουλειά.

Αν και πολύ νωρίς για συμπεράσματα, τα τρία νέα αποκτήματα Μαγιαμπέλα, Γκομίς και Σόκε, οι οποίοι αγωνίστηκαν ως βασικοί πέρασαν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων και έτοιμοι να ανεβάσουν επίπεδο τον Άρη. Σταθερή αξία ο Καζού, πιστώθηκε το ιστορικό πρώτο γκολ της ομάδας στην Ευρώπη, ενώ ο Ματίγια Σπόλιαριτς με συμμετοχή στο πρώτο γκολ και σέντρα ακριβείας στο δεύτερο «φώναξε» δυνατά ότι αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τον Άρη και το κυπριακό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ