aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΑπογείωση στον… πλανήτη Άρη!

Απογείωση στον… πλανήτη Άρη!

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές… Και αυτές που ζουν στον Άρη από προχθές βράδυ, θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό. Όχι για να συντροφεύουν και να αποτελούν στήριγμα σε κάθε δυσκολία, αλλά για να υπενθυμίζουν ότι δεν υπάρχει «δεν μπορώ», αλλά «δεν θέλω».

Ο Άρης πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του, όχι επειδή έτυχε ή του βγήκε μία φάση, αλλά επειδή άντεξε. Και το πέτυχε κόντρα σε όλα, μα όλα τα προγνωστικά. Όταν ξεκινούσε το δικό του φετινό ταξίδι πριν από ένα έτος με τη ζόρικη άνοδο στην Α΄Κατηγορία. Ακόμα και στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ανόρθωση μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου απέδρασε με τη νίκη, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Άρης είχε ψυχολογία καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, έπαιξε εκμεταλλευόμενος όλες τις λύσεις του, δείχνοντας σε σημαντικά χρονικά σημεία του μαραθωνίου ότι είχε σχέδιο και στρατηγική να αντεπεξέρχεται, «νικώντας» τις αντιξοότητες. Από την αρχή της χρονιάς, άλλωστε, το μεγάλο ατού των πρασίνων της Λεμεσού ήταν  το διάβασμα των αδυναμιών των αντιπάλων και η προσαρμογή στα δικά τους δεδομένα. Δεν ήταν αρκετοί οι αγώνες, εξάλλου, όπου τα ατού της αντίπαλης ομάδας κυριάρχησαν και έκαναν, εν τέλει, μεγάλη ζημιά στους πράσινους. Όπως δύσκολα θα βρείτε και ματς όπου οι παίκτες-κλειδιά του Άρη, πέρασαν απαρατήρητοι. Και μιλάμε, για μια ομάδα που ελάχιστες φορές έπαιξε πλήρης. Στην καθοριστική δεύτερη φάση, να μην ξεχνάμε πως έχασε το μεγάλο «κανόνι» στην επίθεση, Μάριους Στεπίνσκι.

Με τον Λευκορώσο, Βλαντιμίρ Φεντέροβ, να ρίχνει μπόλικο χρήμα, όχι μόνο ισχυροποιήθηκε το ρόστερ, αλλά σχεδόν τα πάντα δούλεψαν σε επαγγελματικά επίπεδα. Δεν δίστασε να προχωρήσει σε αλλαγή του επιτυχημένου κόουτς στην ομάδα Λιάσου Λουκά, δίνοντας τη σκυτάλη σε κομβικό μάλιστα σημείο του μαραθωνίου στον συμπατριώτη του Αλεξέι Σπιλέφσκι. Για να γίνει πραγματικότητα άλλωστε ένα άπιαστο όνειρο, χρειάζονται και ρίσκα!

Ναι, ο Άρης συμμετέχει για παρθενική φορά στις διοργανώσεις και πλέον, ξεκινά για να καλύψει τα οποιαδήποτε κενά. Το ταξίδι ξεκινά στις 15 Ιουνίου, όταν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα μάθει αντίπαλο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, πέφτοντας στη μάχη για την πρόκριση στις 21 Ιουλίου. Η ρεβάνς, θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ