aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΑπό τον Καζού με αγάπη

Από τον Καζού με αγάπη

Η επιστροφή του Άρη στην Α’ Κατηγορία συνοδεύτηκε με νίκη στην πρεμιέρα και μάλιστα εκτός έδρας. Χθες επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ, αρχίζοντας ιδανικά το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας για πρώτη φορά από το 2013. Ό,τι καλύτερο για έναν νεοφώτιστο με φιλοδοξίες, με νέα διοίκηση που επένδυσε χρήμα στις μετεγγραφές και όχι μόνο, στοχεύοντας ασφαλώς σε κάτι καλύτερο από τη διεκδίκηση της παραμονής.

Πρωταγωνιστής ήταν ένας παίκτης που δεν σκόραρε, αλλά σέρβιρε και τα δύο τέρματα στους συμπαίκτες του. Ο Καζού επέστρεψε στο γήπεδο που έζησε μεγάλες στιγμές προ δύο σεζόν, όταν πανηγύρισε το πρωτάθλημα 2018-19 με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έγραψε δύο ασίστ με το καλημέρα στο ενεργητικό του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο ποδαρικό της ομάδας του. Αρχικά ήταν με συρτή σέντρα που αξιοποίησε με κοντινό πλασέ ο Βίταλι Κβάσιουκ στο 36’ και μετά με εκτέλεση φάουλ που μετέτρεψε σε γκολ ο Ντάνιελ Σικόρσκι με κεφαλιά στο 42’.

Το προβάδισμα δύο τερμάτων ήρθε δίκαια για τους πράσινους, που ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκαν διαβασμένοι στο παιχνίδι, ήταν πιο απειλητικοί και τελικά, πιο ουσιαστικοί. Με το υπέρ τους προβάδισμα, έκαναν διαχείριση του προβαδίσματος στο δεύτερο ημίχρονο, ξέροντας πως ο Ολυμπιακός δεν θα είχε επιλογή από την πίεση για ισοφάριση.

Πράγματι. Οι μαυροπράσινοι κρατούσαν την μπάλα και ήταν πιο επιθετικοί. Ωστόσο, έλειπε η σωστή τελική πάσα και αποτέλεσμα ήταν να απειλήσει μόνο δύο φορές, μία με τον Νάνι (58’) και μία με τον Πίτερ Γουίλσον (62’). Παρά τα εννιά κόρνερ που κέρδισαν, δεν μπόρεσαν να βάλουν γκολ σε χρόνο που θα τους έδινε ώθηση για ισοφάριση και τελικά απλώς, μείωσαν στο 90’+5 με πλασέ του Φίλιππο Ευτυχίδη μετά από πάσα του Έντγκαρ Σάλι.

Ο Ολυμπιακός έχει υψηλούς στόχους και στην τρέχουσα σεζόν, αλλά άρχισε στραβά. Ο Γιώργος Πετράκης έχει αρκετά να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές τους για να παρουσιαστούν βελτιωμένοι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Τοπικό ντέρμπι θα έχει και ο Άρης στη 2η αγωνιστική, που θα φιλοξενηθεί τυπικά από τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ