aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης πέντε αστέρων, διέλυσε τον Ολυμπιακό! (vid)

Άρης πέντε αστέρων, διέλυσε τον Ολυμπιακό! (vid)

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Ο Άρης έκανε σκόνη και θρύψαλα τον Ολυμπιακό, τον συνέτριψε με 5-0 στο Τσίρειο στάδιο, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και έκανε το δύο στα δύο. Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι κατά διαστήματα ήταν καταιγιστική και παρέσυρε στο διάβα της τον προβληματικό Ολυμπιακό που παραδόθηκε σχεδόν αμαχητί και γνώρισε δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς.

Δύο τέρματα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέτυχε ο Μπαμπίκα. Ο επιθετικός από την Γκαμπόν συνέχισε απ’ εκεί που σταμάτησε στο παιχνίδι της πρεμιέρας και έφθασε τα τρία γκολ, όσα πέτυχε πέρσι σε όλο το πρωτάθλημα!

Toν χορό των τερμάτων άνοιξε ο  Μπένγκτσον στο 23’, με το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας. Στο 47’ ο Μπράουν πήρε την σκυτάλη από τον Μπαμπίκα (είχε πετύχει το 2-0 στο 29’) και έγραψε το 3-0 με εκτέλεση φάουλ σχεδόν από την γραμμή του άουτ, πλάγια αριστερά της περιοχής, με τον Κόβατς να φέρει ευθύνη.

Ο Μπαμπίκα στο 51’ με προβολή μετά την παράλληλη πάσα του Ντζιαβέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στον Άρη και ο Σπόλιαριτς στο 89’, μετά από ασίστ του Κακόριν, διαμόρφωσε το τελικό και εκκωφαντικό 5-0. Ο Ρώσος επιθετικός έκανε ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα και έδειξε δείγματα της ποιότητάς του. Μοναδικό ψεγάδι για τον Άρη στο ματς, ο τραυματισμός του Ντζιαβέ, ο οποίος εισήλθε στο γήπεδο στο 46’ και αντικαταστάθηκε δέκα λεπτά αργότερα από τον Πηλέα. Κάκιστος ο Ολυμπιακός, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό που έδωσαν οι ποδοσφαιριστές του Αλεξέι Σπιλέφσκι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό, Μπρόρσον, Μουσούντα, Καζού, Μπράουν, Σόκε (46′ Ντζιαβέ, 56′ Πηλέας), Γιαμπλόνσκι, Μπένγκτσον (46′ Σλόγκαρ), Μαγιαμπέλα (46′ Κακόριν), Μπαμπίκα (63′ Σπόλιαριτς).

Ολυμπιακός: (Γιάννης Πετράκης): Κόβατς, Κυριάκου, Καρτασιάν, Μουκτάρης (46′ Χέντρικς), Μπάρντι, Ιωάννου (76′ Αντωνίου), Νάνι, Σάλι (46′ Ευτυχίδης), Πεχλιβάνης (46′ Ψύχας), Γκεριέ, Ντεσιρέ (70′ Καπαρτής).

Σκόρερ: Μπένγκτσον 23′, Μπαμπίκα 29′, 51′, Μπράουν 47′, Σπόλιαριτς 89′ / –

Κίτρινες: Σόκε, Μουσούντα / Μουχτάρης.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Τουμάζου Ανδρέας.

4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης.

VAR: Κώστα Ροβέρτος.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

TO LIVΕ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ 

1′ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5′ Xωρίς κάποια καλή φάση στο παιχνίδι μέχρι στιγμής.

15′ Ο Άρης πατάει καλύτερα στο γήπεδο, ψάχνει τους διαδρόμους προς την εστία του Κόβατς, αλλά για την ώρα δεν τα καταφέρνει. Αμύνεται εξαιρετικά ο Ολυμπιακός.

23′ ΓΚΟΛ για τον Άρη με τον Μπένγκτσον! Ο Σουηδός είχε άψογη συνεργασία με τον Μαγιαμπέλα, ο οποίος με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στο συμπαίκτη του και με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έβαλε σε θέση οδηγού τον Άρη. Πρώτο γκολ του Μπένγκτσον με τη φανέλα του Άρη.

25′ Σκοράρει στην πρώτη τελική του προσπάθεια ο Άρης.

29′ ΓΚΟΛ για τον Άρη, 2-0 με εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μπαμπίκα! Απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Ολυμπιακού. 

30′ Ευκαιρία για τρίτο γκολ, με τον Καζού να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού και τον Κόβατς να λέει όχι.

35′ Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, ο Γκεριέ έστρωσε την μπάλα με τον ώμο στον Ντεσιρέ αυτός έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Μουσούντα και έφυγε κόρνερ.

40′ Αγγίζει το 3-0 ο Άρης, σουτ του Μπένγκτσον ο Κόβατς με εντυπωσιακή απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ.

45′ Nέα ευκαιρία για τον Άρη με τον Καζού να προωθείται ξανά, να σουτάρει από πλάγια δεξιά και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.  

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ ΓΚΟΛ για τον Άρη, 3-0 με τον Μπράουν. Σκοράρει από πλάγια αριστερά, με εκτέλεση φάουλ σχεδόν από την πλάγια γραμμή ο ποδοσφαιριστής του Άρη. Εκτίμησε λάθος την πορεία της μπάλας ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού,

51′ ΓΚΟΛ για τον Άρη, 4-0 με δεύτερο γκολ του Μπαμπίκα! Κάνει ότι θέλει στο γήπεδο η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι. Τα έχει χαμένα ο Ολυμπιακός. Σέντρα από δεξιά του Ντζιαβέ, ο Μπαμπίκα με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόβατς.

56′ Σουτ Μπαμπίκα ο Κόβατς απέκρουσε εντυπωσιακά.

56′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, στη θέση του Ντζιαβέ ο Πηλέας.

58′ Ο Γκεριέ έκανε ωραίο κοντρόλ, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βανά απέκρουσε το πλασέ του.

68′ Συρτό σουτ του Κακόριν, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόβατς.

83′ Ο Καζού φλέρταρε για άλλη μια φορά με το γκολ, όμως το σουτ του με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

87′ Ωραία ομαδική προσπάθεια των παικτών του Άρη που άρχισε από τον Κακόριν, τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Καζού, ήταν ξανά άστοχος ο Βραζιλιάνος.

89′ ΓΚΟΛ για τον Άρη με τον Σπόλιαριτς, 5-0! Ο Κακόριν με ωραία ασίστ βρήκε τον Σπόλιαριτς στην περιοχή και ο Κύπριος διεθνής με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ