aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης – Πάφος FC 2-2: «Χ»όρτασαν την Κύπρο ποδόσφαιρο (vid)

Άρης – Πάφος FC 2-2: «Χ»όρτασαν την Κύπρο ποδόσφαιρο (vid)

Άρης και Πάφος FC επιβεβαίωσαν τη βαθμολογική τους θέση και τον χαρακτηρισμό «νέες δυνάμεις» του κυπριακού ποδοσφαίρου. Σε ένα παιχνίδι με μπόλικο σασπένς, γρήγορο ρυθμό και εναλλαγή συναισθημάτων αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση ήταν το δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν και τα τέσσερα γκολ. Δύο φορές προηγήθηκε στο σκορ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» με τέρματα των Μπένγκτσον (48′) και Κακόριν με πέναλτι (64′), όμως η Πάφος FC ισάριθμες φορές είχε απάντηση με τους Αμπντουραχίμι (65′) και Ζάιρο (77′). Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι σε διάστημα δύο λεπτών στο πρώτο ημίχρονο, με τους Μπαμπίκα (31’) και Μπένγκτσον (33’), ενώ δοκάρι είχε και η ομάδα του Χένιγκ Μπεργκ στο 75’.

Στην κορυφή της βαθμολογίας με 30 βαθμούς η Πάφος FC, στο +3 από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ, παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Ο Άρης έγινε η πρώτη ομάδα που παραβιάσε δύο φορές την εστία της Πάφου σε ένα παιχνίδι, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει το «τρίποντο» κι έτσι υποχώρησε στην 3η θέση με 26 βαθμούς. Αποβλήθηκε στο 73΄ο Αλεξέι Σπιλέφσκι, καθώς πήρε από τον μπράτσο τον 4ο διαιτητή.

Το ματς

Χωρίς σκορ έληξε το πρώτο ημίχρονο, όμως μόνο αδιάφορο δεν ήταν. Οκτώ τελικές προσπάθειες κατέγραψε ο Άρης (τρεις στον στόχο) έναντι δύο της Πάφου (καμία στον στόχο), η οποία είχε ορισμένες προϋποθέσεις που δεν έγιναν ευκαιρίες. Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι δικαιούται να νιώθει αδικημένη και άτυχη αφού είχε δύο δοκάρια σε διάστημα τριών λεπτών (31′-33′).

Ότι δεν πέτυχαν οι πράσινοι στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο το κατάφεραν στο τρίτο λεπτό της επανάληψης. Στο 48’ της αναμέτρησης σε γρήγορη αντεπίθεση ο Μαγιαμπέλα έκανε εξαιρετική παράλληλη πάσα στον Μπένγκτσον, ο οποίος με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0 με το πέμπτο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα. Το προβάδισμα του Άρη διήρκησε μόλις εφτά λεπτά, αφού ο Αμπντουραχίμι με άψογο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάνα.

Με εκτέλεση πέναλτι του Κακόριν στο 64’ ο Άρης προηγήθηκε εκ νέου στο ντέρμπι των πρωτοπόρων. Στο 62’ ο Κβίντα έκανε χέρι μετά από σέντρα του Μπαμπίκα. O Mενέλος Αντωνίου δεν αντιλήφθηκε την παράβαση, όμως ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή στο VAR κάλεσε τον διαιτητή να εξετάσει τη φάση στο on field review.

Ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του, αφού το χέρι του Τσέχου αμυντικού ήταν σε3 αφύσικη θέση. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Κακόριν, ο οποίος νίκησε από τα ένδεκα βήματα τον Άντος και έτσι ο Άρης έγινε η πρώτη ομάδα που παραβίασε δύο φορές την εστία της Πάφου στο φετινό πρωτάθλημα.

Η τελευταία λέξη ανήκε, όμως, στον Ζάιρο, ο οποίος συνδύασε την επιστροφή του στα γήπεδα με γκολ.  Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Πάφος FC πέρασε ως αλλαγή στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στον Άρη, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση μετά από έναν μήνα (22/10 η τελευταία του συμμετοχή).

Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκε ο πρώτος σκόρερ της παφιακής ομάδας αλλά και του πρωταθλήματος με οκτώ γκολ, αφού στο 77’ με άψογο τελείωμα, μετά από κάθετη πάσα του Τάνκοβιτς, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και ισοφάρισε (2-2) εκ νέου για τους φιλοξενούμενους. Ο Άρης έχασε κραυγαλέα ευκαιρία στο 90+4’ με τον Άντος να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μαγιαμπέλα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό (83′ Καζού), Μπρόρσον, Μουσούντα, Μποακί, Μπράουν, Σόκε, Μαγιαμπέλα, Μπένγκτσον (83′ Στεπίνσκι), Μπαμπίκα (69′ Ντζιαβέ), Κακόριν (70′ Γκομίς).

Πάφος FC (Χένινγκ Μπεργκ): Αντός, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Κανέ, Ντράγκομιρ, Βαλακάρι (74′ Ζάιρο), Σεμέδο, Τάνκοβιτς, Αμπντουραχίμι (89′ Χέσταντ).

Σκόρερ: Μπένγκτσον 48′, Κακόριν (πεν.) 64′ / Αμπντουραχίμι 65′, Ζάιρο 77′

Κίτρινες: Σόκε, Κακόριν / Ικόκο, Κανέ.

Αποβολές: Σπιλέφσκι 73′ / –

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

Παρατηρητής: Ζαφείρης Σάββας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη αγωνα.

4′ Σουτ του Βαλακάρι εκτός περιοχής η μπάλα κτύπησε στον Μπρόρσον και έφυγε κόρνερ.

6′ Ωραία ομαδική ενέργεια από τον Άρη, σουτ του Κακόριν από το ύψος της περιοχής η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

10′ Καλά στημένες ανασταλτικά οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

12′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, ο Μαγιαμπέλα έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας της Πάφου μετά την εκπληκτική κάθετη πάσα του Κακόριν, το τελείωμα του ακραίου επιθετικού του Άρη δεν ήταν καλό, η μπάλα στην αγκαλιά του Άντος.

14′ Ευκαιρία για τον Άρη, σε κόρνερ του Μπράουν ο Μπρόρσον αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Κανέ.

19′ Ωραία απόκρουση του Βανά σε σουτ του Κακόριν. Ο Ρώσος αποτελεί πηγή κινδύνου για την άμυνα της Πάφου.

25′ Καλός ρυθμός στον αγώνα, κυλάει γρήγορα η μπάλα στις δύο περιοχές χωρίς διακοπές, οι δύο ομάδες επιβεβαιώνουν την ποιότητά τους, εντούτοις για την ώρα καμία δεν βρήκε τον δρόμος προς τα δίχτυα. Η Πάφος επιδιώκει να έχει την κατοχή και να απειλήσει την εστία του Βάνα, ενώ ο Άρης είναι εξαιρετικά επικύνδυνος στις αντεπιθέσεις.

31′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Άρη, ο Άντος απέκρουσε αρχικά το δυνατό σουτ του Μαγιαμπέλα μετά την εξαιρετική πάσα του Κακόριν και στη συνέχεια ο Μπαμπίκα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

32′ Ο Άρης έχει επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο, είναι η ομάδα με τις περισσότερες και πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Σχεδόν σε όλες τις φάσεις πρωταγωνιστής ο Κακόριν.

33′ Νέο δοκάρι για τον Άρη, δεύτερο σε διάστημα δύο λεπτών. Ο Μπένγκστον με ωραία ατομική ενέργεια ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε δυνατά και η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

34′ Συρτό σουτ του Μαγιαμπέλα η μπάλα έξω. Φωνάζει ο Μπεργκ στους ποδοσφαιριστές του, η Πάφος FC δείχνει να τα έχει χαμένα στα τελευταία λεπτά, όμως είχε την τύχη με το μέρος της και παραμένει το 0-0.

36′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, στον Ικόκο για φάουλ στον Γιανγκό.

37′ Διαμαρτυρίες από πλευράς των φιλοξενούμενων για φάουλ του Μπρόρσον στον Σεμέδο, πλάγια δεξιά της περιοχής του Άρη. Καμία παράβαση σύμφωνα με τον Μενέλαο Αντωνίου, στην επαναληπτική προβολή της φάσης φάνηκε πάντως ότι υπήρχε επαφή και δίκαια ζήτησαν παράβαση οι παίκτες της Πάφος FC.

42′ Κίτρινη κάρτα στον Σόκε για φάουλ στον Βαλακάρι. Χάνει ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια του Άρη, με Ανόρθωση ή ΑΕΛ.

43′ Απειλεί μετά από ώρα η Πάφος FC. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μουσούντα έκανε κεφαλιά απομάκρυνσης, ο Σεμέδο σούταρε και η μπάλα κτύπησε στην πλάτη του Κακόριν.

44′ Νέα ευκαιρία για την Πάφος FC, ο Μπάιριτς έκανε γύρισμα της μπάλας στον Αμπντουραχίμι, αυτός επέλεξε να τελειώσει τη φάση με τη γάμπα και έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου. 

Οκτώ τελικές προσπάθειες για τον Άρη (τρεις στον στόχο) έναντι δύο της Πάφου (καμία στον στόχο), η οποία είχε ορισμένες προϋποθέσεις που δεν έγιναν ευκαιρίες. Στο 54%-46% η κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι δικαιούται να νιώθει αδικημένη και άτυχη αφού είχε δύο δοκάρια σε διάστημα τριών λεπτών (31′-33′).

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. 

48′ ΓΚΟΛ για τον Άρη με τον Μπένγκτσον! Γρήγορη αντεπίθεση από τους γηπεδούχους ο Μαγιαμπέλα έκανε εξαιρετική παράλληλη πάσα και ο Μπένγκτσον με κοντινό πλασέ έδωσε προβάδισμα 1-0 στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

– ‘ Πρώτο γκολ που δέχεται η Πάφος FC σε ροή αγώνα, καθώς μέχρι στιγμής η εστία της παραβιάστηκε μόνο από στατικές φάσεις.

55′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC με τον Αμπντουραχίμι! Μετά από πάσα του Ικόκο, ο Βανά βγήκε από την εστία του και ο Κροάτης επιθετικός από πλάγια θέση στην περιοχή τσίμπησε την μπάλα και τον κρέμασε.

62′ Σέντρα του Μπαμπίκα η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Κβίντα και το VAR (Χρυσοβαλάντης Θεουλή) καλεί τον διαιτητή στο on field review να εξετάσει τη φάση.

63′ Πέναλτι για τον Άρη η απόφαση του Μενέλαου Αντωνίου. Το χέρι του Κβίντα ήταν σε αφύσικη θέση.

64′ ΓΚΟΛ για τον Άρη, 2-1 με σκόρερ τον Κακόριν.

73′ Κόκκινη κάρτα στον Αλεξέι Σπιλέφσκι γιατί έπιασε από τον μπράτσο τον 4ο διαιτητή. Φεύγει ο προπονητής του Άρη μετά από έντονες διαμαρτυρίες.

75′ Δοκάρι για την Πάφος FC με τον Αμπντουραχίμι να σουτάρει με εξωτερικό φάλτσο και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Αγγίζει την ισοφάριση η Πάφος FC.

77′ ΓΚΟΛ για τον Πάφος FC, με σκόρερ τον Ζάιρο που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με τέρμα. Μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Τάνκοβιτς, ο Βραζιλιάνος έφυγε απέναντι από τον Βανά και πλάσαρε ιδανικά, ισοφαρίζοντας εκ νέου.

86′ Σουτ του Αμπντουραχίμι από πλάγια θέση η μπάλα έξω.

87′ Σουτ του Στεπίνσκι η μπάλα κτύπησε στο Κανέ και έφυγε κόρνερ.

90+4′ Φοβερή απόκρουση του Άντος σε προσπάθεια του Μαγιαμπέλα εντός περιοχής.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ