aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης – Πάφος FC 2-1: Βήμα τίτλου με Κακόριν! (vid)

Άρης – Πάφος FC 2-1: Βήμα τίτλου με Κακόριν! (vid)

Aποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε ο Άρης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέτυχε σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Πάφος FC στο Στάδιο «Άλφαμεγα», για την 6η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος και όχι απλά διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ στο +3. Στους 67 η λεμεσιανή ομάδα, στους 64 οι γαλαζοκίτρινοι που έμειναν στο ισόπαλο 0-0 με την Ομόνοια.

Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι προηγήθηκε με τον Γιανίκ Γκομίς στο 61’, η Πάφος FC ισοφάρισε με τον Ζάιρο στο 69’, όμως ο Αλεξάντερ Κακόριν κατάφερε στο 85’ με δυνατό σουτ να νικήσει τον Ίβουσιτς και να χαρίσει στον Άρη μια τεράστια επιτυχία. Η Πάφος FC κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Οι φιλοξενούμενοι μετά από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα ηττήθηκαν και έμειναν στην 4η θέση με 58 βαθμούς.

Το ματς

Καλύτερη η Πάφος FC στο πρώτο ημίχρονο, με κινητήριο μοχλό τον Ικόκο από δεξιά, κατέγραψε τέσσερις τελικές προσπάθιες, εκ των οποίων δύο στον στόχο. Η ομάδα του Μίτσελ Σαλγκάδο είχε και δοκάρι στο 33’, μετά το σουτ του Κβίντα και την ασταθή απόκρουση του Βανά. Στο 17’ ο δεξιός μπακ της παφιακής ομάδας βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Άρη, ενώ ο Βαλακάρι (28’) σημάδεψε λανθασμένα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αν και αμαρκάριστος.

Ο Άρης είχε δύο τελικές προσπάθειες, αλλά τα αδύναμα σουτ των Μποάκι (9’) και Πηλέα (22’) δεν ανησύχησαν καθόλου τον Ίβουσιτς. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» υστέρησε στο δημιουργικό τομέα, «πνίγηκε» στο άγχος και δεν εμφάνισε την ορμητικότητα που συνήθως την χαρακτηρίζει.

Όλα τα λεφτά στον αγώνα ήταν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σπιλέφσκι έριξε στο ματς τους Μαγιαμπέλα και Καζού, κινήσεις που έδωσαν επιθετική πνοή στον Άρη. Ο Γκομίς στο 61’ έβαλε τους πράσινους σε θέση οδηγού στο παιχνίδι με συρτό σουτ εκτός περιοχής, μετά από κεφαλιά απομάκρυνσης του Μπάιριτς.

Η Πάφος FC αντέδρασε άμεσα, με τον συνήθη ύποπτο, Ζάιρο, να σκοράρει στο 69’. Ο Βραζιλιάνος έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Άρη και με ωραία προσποίηση απέφυγε τους Καζού και Βανά για να σκοράρει σε άδεια εστία. Το 18ο γκολ του Ζάιρο δεν ήταν αρκετό για την Πάφος FC. Ο Κακόριν στο 85’ έδειξε την ποιότητα και το «φονικό» του ένστικτο. Λίγες μέρες μετά το διπλό χαμένο πέναλτι στο ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ ο Ρώσος «σκότωσε» με δυνατό σουτ τον Βανά Άλβες από πλάγια θέση, μετά την κάθετη πάσα του Ζόκε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τον Άρη.

Η ΤΑΥΤOTHTA TOY ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Άλβες, Μποάκι, Μπρόρσον, Γιαγκό, Πηλέας (46′ Καζού), Μπένγκτσον (46′ Μαγιαμπέλα), Ζόκε, Mπράουν (75′ Σπόλιαριτς), Μπαμπίκα (81′ Στεπίνσκι), Κακόριν, Γκομίς (71′ Στρούσκι).

Πάφος FC (Μίτσελ Σαλγκάδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Μπάιριτς, Κβίντα, Παλάσιος, Ζουνίνιο (87′ Μπρούνο), Χότσκο, Βαλακάρι (87′ Ναμ), Τάνκοβιτς (55′ Αμπντουραχίμι), Πελάτζιο (75′ Ντράγκομιρ), Ζάιρο.

Σκόρερ: Γκομίς 61′, Κακόριν 85′ / Ζάιρο 69′

Κίτρινες: Γιαγκό, Kακόριν, Σπόλιαριτς, Ζόκε / Παλάσιος, Μπάιριτς, Σαλγκάδο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΛΦΑΜΕΓΑ

Διαιτητής: Μίκερ Ρέντερ (Δανία)

Α’ Βοηθός: Γέσπερ Νταλ (Δανία)

Β’ Βοηθός: Βίκτορ Σκιτ (Δανία)

4ος: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Αλεξάντερ Γιάκομπ Σούντεμπεργκ (Δανία)

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ