aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης – Πάφος FC 2-1: Έσπασε την γκίνια και σκέφτεται… ευρωπαϊκά (vid)

Άρης – Πάφος FC 2-1: Έσπασε την γκίνια και σκέφτεται… ευρωπαϊκά (vid)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή του Μάριος Στεπίνσκι, που σκόραρε δις (20’, 44’), ο Άρης επικράτησε με 2-1 της Πάφος FC, για τη δεύτερη αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος, σπάζοντας την… γκίνια που τον ήθελε να μην νικά σε επτά διαδοχικά ματς. Τέλος στο αήττητο επτά αγώνων που διατηρούσε η παφιακή ομάδα, που μείωσε στο 80’ με τον Ντάγκλας Αουρέλιο.

Σκέφτεται… ευρωπαϊκά για τα καλά πλέον η «Ελαφρά Ταξιαρχία». Με την ενδέκατη φετινή νίκης της στο πρωτάθλημα «έπιασε» τον ΑΠΟΕΛ στην τρίτη θέση με 40 βαθμούς, προσπερνώντας την Ανόρθωση (38 β.) και αποκτώντας «μαξιλαράκι» πέντε βαθμών από τη σημερινή του αντίπαλο που έμεινε στους 35. (*ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση έχουν αγώνα λιγότερο). Επόμενος αντίπαλος η ΑΕΚ, την οποία φιλοξενεί την Κυριακή (20/3) στο Τσίρειο.

Έχασε έδαφος στη μάχη για διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου η Πάφος FC. Γεύτηκε την… πικρία της ήττας μετά από επτά σερί ματς και τις 22 Ιανουαρίου κόντρα στον Απόλλωνα (0-1). Αυτή ήταν η πέμπτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα, που την αφήνει στην έκτη θέση με 35 βαθμούς και στο -3 από την πέμπτη πλέον Ανόρθωση (38 β.) που έχει ματς λιγότερο. Επόμενος αντίπαλος η «Κυρία», την οποία φιλοξενεί το Σάββατο (19/3) στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Το ματς

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στο γήπεδο η Πάφος FC. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, είχαν περισσότερη διάθεση για επίθεση και απείλησαν τρεις φορές μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων δεκαπέντε λεπτών. Και παρά το γεγονός ότι η παφιακή ομάδα ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ο Άρης ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Στεπίνσκι με προβολή έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο 20’.

Το γκολ, σε συνδυασμό με τα πολλά εκατέρωθεν φάουλ επηρέασαν τον ρυθμό του αγώνα, που έπεσε αισθητά. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ισορρόπησε στη συνέχεια, ενώ οι παίκτες του Ντάρκο Μίλανιτς έψαχναν να βρουν τα πατήματα τους. Ο Στεπίνσκι, όμως, στο 44’ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με σουτ από κοντά. Την τεράστια ευκαιρία να μειώσει το σκορ έχασε ο Χάμαντι στο 45+1’ και έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, δις, με τους Μπράουν (47’) και Στεπίνκσι (53’) να μην μπορούν να γράψουν το 3-0. Έκτοτε, η παφιακή ομάδα πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ήταν καλύτερη και έβαλε πίεση στον αντίπαλο της. Είχε μάλιστα και δοκάρι στο 63’ με τον Φουρ και «προειδοποίησε» με Ντ. Αουρέλιο (69’) και Σεμέδο (78’). Δύο λεπτά αργότερα (80’) ο Ντ. Αουρέλιο με ωραίο τελείωμα κατάφερε τελικά, μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του, να μειώσει το σκορ σε 2-1. Έψαξε το γκολ της ισοφάρισης στη συνέχεια η Πάφος FC, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να οπισθοχωρεί και να κρατά μέχρι τέλους το υπέρ της αποτελέσμα…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βάνα, Μουσούντα (39′ Σπόλαριτς), Γιαγκό, Σίλντενφελντ, Μπρόρσον, Ντελμίρο, Μπράουν (69′ Σιμιόν), Γιαμπλόνσκι, Κβάσιουκ, Μπαμπίκα, Στεπίνσκι.

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Ρούντκο, Τόμετσακ, Μπάιριτς, Κβίντα, Ταλίς, Πάνιτς, Ντράγκομιρ (64′ Ντ. Αουρέλιο), Φουρ (64′ Κοβάσεβιτς), Σεμέδο, Ζάιρο, Χάμαντι.

Σκόρερ: Στεπίνσκι 20′, 44′ / Ντ. Αουρέλιο 80′.

Κίτρινες: Σίλντεφελντ, Ντελμίρο, Κβάσιουκ / Κβίντα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7′ Πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς, για την Πάφος FC. Με το Σεμέδο να κάνει το σουτ στην κίνηση, από πλάγια θέση στην περιοχή. Έφυγε έξω η μπάλα.

9′ Νέα καλή ευκαιρία για την Πάφος FC, με τον Τόμετσακ να γυρίζει επικίνδυνα. Απομάκρυνε με τα πόδια ο Βανά.

– Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα, με περισσότερ επιθετική διάθεση.

15′ Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για την Πάφος FC. Ο Ζάιρο πάτησε στον Φουρ, αυτός έδωσε την πάσα στον Χάμαντι. Από καλή θέση ο Μαροκινός ήταν πολύ άστοχος.

19′ Πρώτη καλή στιγμή και για τον Άρη. Ο Μπαμπίκα έκανε το εντός περιοχής σουτ, στα σώματα η μπάλα.

20′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ ο Άρης, με τον Στεπίνσκι. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι παίρνουν κεφάλι στο σκορ. Μετά από γύρισμα στην καρδιά της άμυνας της Πάφος FC, από τον Μπαμπίκα, ο Πολωνός έβαλε την προβολή και νίκησε τον Ρούντκο.

– Πολλά τα φάουλ, δεν αφήνουν το παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό.

38′ Σουτ του Μπράουν από το ύψος της περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.

39′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Μουσούντα, στη θέση του ο Σπόλιαριτς.

– Έπεσε πολύ ο ρυθμός μετά το γκολ του Άρη.

43′ Γύρισμα του Μπαμπίκα, απομάκρυνε την τελευταία στιγμή ο Τόμετσακ πριν η μπάλα φτάσει στον Στεπίνσκι.

44′ ΓΚΟΛ 2-0 Διπλασιάζει τα τέρματα του ο Άρης, με τον Στεπίνσκι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κβάσιουκ, ο Ντελμίρο πήρε την κεφαλιά. Ο Πολωνός έβαλε την προβολή στο πίσω δοκάρι, προλαβαίνοντας τον Ρούντκο και στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.

45+1′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Πάφος FC να μειώσει. Ο Φούρ γύρισε σωστά, εκεί που ήταν ο Χάμαντι, που έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

47′ Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Μπράουν από πολύ κοντά και με εξουδετερωμένο τον Ρούντκο ήταν άστοχος με το κεφάλι.

53′ Νέα καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Στεπίνσκι έκανε το πλασέ στην κίνηση, μετά από γύρισμα του Μπαμπίκα. Έδιωξε δύσκολα ο Ρούντκο.

63′ Δοκάρι για την Πάφος FC, με εκτός περιοχής σουτ του Φουρ. Τράνταξε το οριζόντιο του Βανά.

64′ Διπλή αλλαγή για την Πάφος FC, Κοβάσεβιτς αντί Φουρ και Ντ. Αουρέλιο αντί Ντράγκομιρ.

67′ Κίτρινη στον Σίλντεφελντ και φάουλ σε πολύ καλό σημείο για την Πάφος FC.

69′ Σουτ του Ντ. Αουρέλιο λίγο μέσα από την περιοχή, έφυγε λίγο έξω η μπάλα.

69′ Σιμιόν στη θέση του Μπράουν.

78′ Σικόρσκι αντί Μπαμπίκα για τον Άρη και Αμπντουσαλάμοφ αντί Χάμαντι για την Πάφος FC.

78′ Σουτ του Σεμέδο από το ύψος της περιοχής, πάνω από την εστία.

80′ ΓΚΟΛ 2-1 Μειώνει η Πάφος FC, με τον Ντ. Αουρέλιο. Πήρε μπάλα στην περιοχή ο Βραζιλιάνος, ντρίμπλαρε τον Σίλντεφελντ και με όμορφο τελείωμα νίκησε τον Βανά.

81′ Από μια κίτρινη σε Ντελμίρο και Κβίντα.

85′ Σούταρε από καλή θέση ο Στεπίνσκι, μπλόκαρε ο Ρούντκο.

90′ Κίτρινη και στον Κβάσιουκ.

90+2′ Παλάσιος αντί Σεμέδο.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ