aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης-ΠΑΕΕΚ 1-1: Η προέλαση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έπεσε σε κερυνειώτικο μπλόκο

Άρης-ΠΑΕΕΚ 1-1: Η προέλαση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έπεσε σε κερυνειώτικο μπλόκο

Χρυσή αλλαγή του Λουκά ο Σικόρσκι, ο οποίος έσωσε τον Άρη από ήττα διαμορφώνοντας στο 77’ το 1-1 με την ΠΑΕΕΚ και απαντώντας στο γκολ που πέτυχε ο Καπαρτής στο 56’. Οι πράσινοι έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν στην κορυφή και να περιμένει τα ματς των πρωτοπόρων ΑΕΚ (με Πάφος FC) και Απόλλων (με ΑΠΟΕΛ).

Όσο για τους Κερυνειώτες, πάλεψαν άλλο ένα παιχνίδι κόντρα στα προγνωστικά και παραλίγο να πετύχουν άλλη μια έκπληξη, μετά τις νίκες επί Ομόνοιας και Ανόρθωσης.

Ο Άρης είχε την εδαφική υπεροχή και τις καλύτερες στιγμές με το μέρος του στο πρώτο ημίχρονο. Κορυφαία εκείνη του 10ου λεπτού, όταν ο Μπαμπίκα πλάσαρε και είδε τον Κούρο να διώχνει στη γραμμή. Επίσης, καλή στιγμή ήταν και εκείνη του 44’ όταν ο Πρόσεκ έδιωξε σε κόρνερ μετά από σουτ (πάλι) του Μπαμπίκα. Επίσης, είχε και μια κεφαλιά του Γκαρσία που σταμάτησε στον Στεπίνσκι στο 31’.

Η ΠΑΕΕΚ πάντως ήταν καλά οργανωμένη και δεν επέτρεψε άλλες πολύ δύσκολες στιγμές στην περιοχή της, ενώ προσπαθούσε με αντεπιθέσεις και στατικές φάσεις να γίνει απειλητική.

Από κόντρα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν το 56ο λεπτό όταν ο Καπαρτής σούταρε λίγα μέτρα έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Βάνα Άλβες, βάζοντας τις βάσεις για άλλη μία έκπληξη από την ομάδα της Κερύνειας.

Ενώ όμως φαινόταν ότι οι πράσινοι δυσκολεύονταν να μπουν στην περιοχή της ΠΑΕΕΚ, ήρθε η λύση στο 77’ με γυριστό του νεοεισερχόμενου στο γήπεδο, Σικόρσκι (Αρχικά ακυρώθηκε το γκολ για οφσάιντ. Η φάση εξετάστηκε από το AVAR και τελικά μέτρησε το τέρμα επειδή η μπάλα έφτασε στον σκόρερ από το κεφάλι του αμυντικού των γηπεδούχων Έσελινγκ. Ο Βασίλης Δημητρίου πήγε μάλιστα και είδε τη φάση και συμφώνησε ότι έπρεπε να μετρήσει).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Λιάσος Λουκά): Βανά, Γιαγκό, Σίλντενφελντ, Ντελμίρο, Λόπες (57′ Μουσούντα), Μπαμπίκα (64′ Πατσέκο), Μανού Γκαρσία, Φράγκος (64′ Ράντου), Πακέ, Σπόλιαριτς (57′ Σικόρσκι),  Στεπίνσκι.

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Δημητρίου, Φραγκέσκου, Έσελινγκ, Κούρος, Ντίας (90’+1 Μασέδο),  Νεοφύτου, Αριστοτέλους, Κωμοδίκης (78′ Σουμαόρο), Νάντο (90’+1 Τίμερμανς), Καπαρτής (86′ Μπάμπιτς).

Σκόρερ: Σικόρσκι 77′ / Καπαρτής 56′

Κίτρινες: – / Ντίας (3η), Καπαρτής

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος.

4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

7′ Χωρίς φάσεις το παιχνίδι προς το παρόν.

10′ Ο Μπαμπίκα πέρασε τον Πρόσεκ και πλάσαρε, αλλά είδε τον Κούρο να διώχνει στη γραμμή.

18′ Ο Ντίας εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα έδιωξε, ο Βραζιλιάνος έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας και έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, με τον Βάνα να μπλοκάρει.

24′ Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της ΠΑΕΕΚ, η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής, ο Φράγκος έγινε κάτοχός της και δοκίμασε από μακριά με καλό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

31′ Κεφαλιά του Γκαρσία από κοντά μετά από κομπίνα σε στατική φάση, χάνεται η ευκαιρία για τον Άρη.

42′ Σωστά ακυρώνεται γκολ του Στεπίνσκι για οφσάιντ.

44′ Καλό διαγώνιο σουτ του Μπαμπίκα, απόκρουση του Πρόσεκ σε κόρνερ.

45’+1 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

56′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Καπαρτής πήρε την μακρινή μπαλιά, έφτασε λίγα μέτρα έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, σούταρε και νίκησε τον Βάνα Άλβες, ο οποίος δεν λειτούργησε σωστά, αν και άγγιξε την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή και καταλήξει στα δίχτυα.

77′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Σικόρσκι σκόραρε, αλλά αρχικά ακυρώθηκε το γκολ για οφσάιντ. Η φάση εξετάστηκε από το AVAR και τελικά μέτρησε το τέρμα επειδή η μπάλα έφτασε στο σκόρερ από το κεφάλι του αμυντικού των γηπεδούχων Έσελινγκ. Ο Βασίλης Δημητρίου πήγε και είδε τη φάση και συμφώνησε ότι έπρεπε να μετρήσει.

85′ Κεφαλιά του Στεπίνσκι, η μπάλα στα χέρια του Πρόσεκ.

90’+46 Τέλος παιχνιδιού.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ