aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης – Ομόνοια 1-0: «Άγγιξε» τον τίτλο και περιμένει! (vid)

Άρης – Ομόνοια 1-0: «Άγγιξε» τον τίτλο και περιμένει! (vid)

Ο Άρης έκανε το καθήκον, επικράτησε της Ομόνοιας στο «Αλφαμέγα» με 1-0 και άγγιξε το όνειρο της κατάκτησης του πρώτου τίτλου στην ιστορία του, περιμένοντας την αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ στο ίδιο γήπεδο.

Σε ενδεχόμενο που οι γαλαζοκίτρινοι δεν αποδράσουν με τρίποντο, τότε αυτόματα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα στεφθεί πρωταθλήτρια ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εντυπωσιακή σεζόν. Ακόμα όμως και σε περίπτωση νίκης του ΑΠΟΕΛ, θα συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής και της αναμέτρησης ανάμεσα στους δύο. Στον «τελικό» πρωταθλήματος του Σαββάτου, εφόσον υπάρξει, ο Άρης θα ευνοείται ακόμα και στο σενάριο ήττας με ένα γκολ διαφοράς.

Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Γκομίς (32’) με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, μετά από μαρκάρισμα του Μίλετιτς στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και στο 15’ για πέναλτι, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μάθιους, όμως διαιτητής (Αντωνίου) και VARίστας (Κέχλετ) συμφώνησαν πως δεν υπήρχε παράβαση.

Οι παίκτες του Αλεξέι Σπιλέφσκι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, βρήκαν το γκολ νίκης που έψαχναν και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλο (είχε και η Ομόνοια πολύ καλή ευκαιρία). Στην επανάληψη ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, ο Άρης προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ και έπαιξε με τη «φωτιά». Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (Χαραλάμπους 64’, Σράντι 78’) θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί την ισοφάριση, που όμως τελικά δεν ήρθε ποτέ, πανηγυρίζοντας στο τέλος σπουδαία νίκη.

Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν εννέα αλλαγές στο αρχικό σχήμα από τον Αυγουστή ενόψει και του τελικού της Τετάρτης, δίνοντας χρόνο συμμετοχής, η Ομόνοια έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν καλύτερη από τον Άρη.

Το ματς

Ο Άρης πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα, προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Ομόνοιας και να απειλήσει τον Ουζόχο, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία στα πρώτα είκοσι λεπτά, με εξαίρεση ένα σουτ του Γκομίς (14’). Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν στο 20’ ο Ζαχαρίου βρέθηκε απέναντι από τον Βανά αλλά αστόχησε.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα ήταν ακίνδυνη (χωρίς άλλη τελική προσπάθεια), με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να αναλαμβάνει πλήρως την πρωτοβουλία. Στο 29’ ο Γιαμπλόνσκι «προειδοποίησε» εκ νέου, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μίλετιτς γκρέμισε τον Γκομίς στην περιοχή, με τον Αντωνίου να υποδεικνύει την παράβαση. Ο Κέχλετ (VAR) επικύρωσε την απόφαση του διαιτητή, με τον Σενεγαλέζο να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι έψαξαν το δεύτερο γκολ, φτάνοντας κοντά σε αυτό, με τον Μπένγκτσον όμως στο 42’ να αστοχεί.

Στην επανάληψη ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά. Ο Άρης οπισθοχώρησε ελαφρώς σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα. Η Ομόνοια είχε την κατοχή αλλά και καλές ευκαιρίες να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, με κορυφαία αυτή του Χαραλάμπους στο 64’. Σε ετοιμότητα ο Βανά στα δύο σουτ του Σράντι (64’, 78’) κράτησε μέχρι τέλους 1-0.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Μποακί (46′ Μουσούντα), Γιαγκό, Μπρόρσον, Καζού (80′ Ντελμίρο), Μπράουν (46′ Στρούσκι), Γιαμπλόνσκι (46′ Σόκε), Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα, Κακόριν, Γκομίς (60′ Στεπίνσκι).

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Ουζόχο, Μάθιους (46′ Λέτσγιακς), Μίλετιτς, Λανγκ, Κίτσος, Ντίσκερουντ (71′ Σάββα), Χαραλάμπους, Βενιζέλου, Ζαχαρίου (46′ Σράντι), Παπουλής (57′ Κούσουλος), Κακουλλής (57′ Μπεσεντίν).

Σκόρερ: Γκομίς 32′ πεν. / –

Κίτρινες: Μπένγκτσον / Μίλετιτς, Μάθιους, Λανγκ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης.

VAR: Τζέικομπ Κέχλετ (Δανία).

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ